Karabük Üniversitesi'nde kan bağışı kampanyası protokolü

Güncelleme Tarihi:

Karabük Üniversitesinde kan bağışı kampanyası protokolü
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 12:58

Karabük Üniversitesi'nde kan bağışı kampanyası protokolü

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA)- KARABÜK Üniversitesi'nde, Mayıs ayında Türk Kızılayı için düzenlenecek kan bağışı kampanyasında, bir günde 2 bin 123 ünite kan bağışında bulunularak rekor kırılması hedefleniyor.

Kan bağışı kampanyasının protokolü, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Türk Kızılayı Karabük Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serkan Kahveci ve Karabük Üniversitesi Türk Kızılay’ı Gençliği Öğrenci Kulübü Başkanı Ramazan Yüksek tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, kan bağışı kampanyasının bu yıl 3'üncüsünü düzenleyeceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye'de 2 yıl önce bir günde 2023 ünite kan bağışı ile rekor kırmıştık. Daha sonra 2071 ünite kan bağışı ile kendi rekorumuzu geliştirdik. Bu yıl ki hedefimiz 2123 ünite kan bağışını sağlamak. Amacımız rekor kırmak değil ihtiyacı olan insanlara Karabük Üniversitesi olarak yardım eli uzatabilmektir. Karabük Üniversitesi bu konuda kan bağışı deposu olmuştur. Her yıl bu kampanyayı sürdürmek istiyoruz."

Türk Kızılayı Karabük Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serkan Kahveci ise Karabük Üniversitesi'nin bu konuda son derece duyarlı olduğunu, diğer üniversitelere de örnek olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!