Kara Havacılık Okulu'nda taşınma yılsonu

Güncelleme Tarihi:

Kara Havacılık Okulunda taşınma yılsonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 12:05

Kara Havacılık Okulu'nda taşınma yılsonu

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ankara'da bulunan Kara Havacılık Okulu'nun yılsonu itibariyle Isparta'ya taşınacağını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın 15 Temmuz'dan sonra verdiği kararla Isparta Kara Havacılık Okulu Projesi büyüdü. 1500 personelin çalışması beklenen Kara Havacılık Okulu'nda bu değişiklikle çalışan askeri personel sayısı 3 bin 500'e çıkacak. Her 3 ayda bir de daha çok yabancı askeri pilot Isparta'ya gelip, eğitim alacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, okul inşaatının birinci etap ikmal ihalelerinin yapıldığını söyledi. Bilgiç, "Taşınmayla ilgili ihaleler de tamamlandı. Yıl sonu itibariyle Kara Havacılık Okulu yerine taşınmaya başlayacak. Aynı zamanda ikinci etap alay komutanlık taşınmasıyla ilgili ihalelerde süreçler de tamamlandı. Yıl sonundan itibaren Kara Havacılık Okulu tamamen taşınmaya başlıyor. Bu da Isparta için gerçekten önemli bir hizmet olduğunu düşünüyoruz" dedi

Keçiborlu'ya yapılması planlanan bölge cezaevine de değinen Bilgiç, yaklaşık 350 dönüm arazinin tahsisi için işlemlerin devam ettiğini kaydetti. Bilgiç, "Keçiborlu tarafında ciddi bir TOKİ çalışmamız var. 518 konutlu ilçelerde bizim için önemli. Yine Adalet Bakanlığı ile cezaevi yapımı için çalışmalar sürdürülüyor. Keçiborlu Belediyesi 350 dönüme yakın bir arazinin Adalet Bakanlığına cezaevi yapımı ile ilgili olarak tahsisini sürdürüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!