Kar, Kahramanmaraş'ta etkili oldu

Güncelleme Tarihi:

Kar, Kahramanmaraşta etkili oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 16:06

Kar, Kahramanmaraş'ta etkili oldu

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar nedeniyle bazı yollar kapanıp trafik kazaları meydana gelirken, okullar da 1 gün süreyle tatil edildi.

Dün akşam saatlerinde yapmaya başlayan kar, il genelinde etkili oldu. Özellikle Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle karayolları ile birçok mahallenin yolları kapandı. Kar yağışı nedeniyle Elbistan, Göksun ve Nurhak'ta tüm okullar, merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde ise taşımalı eğitin yapılan okulların bugün tatil edilirken, karın en çok etkili olduğu Ekinözü'nde okullar bugün ve yarın olmak üzere 2 gün süreyle tatil edildi.

GÜRBÜZ, SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz da karın yanında bazı yerlerde sisin de etkili olduğunu ve trafik kazaları da meydana geldiğini söyledi. Karayollarıyla irtibat halinde olduklarını belirten Gürbüz, sürücüleri uyararak şunları kaydetti:

"Göksun-Elbistan arası ile Elbistan-Pınarbaşı arasında sis ve tipi nedeniyle kazalar meydana geldi. Yollar kapalı ve trafik ekiplerimiz yollarda, karayollarıyla da irtibat halindeyiz. Şu anda tuzlama ve yol açma çalışmaları devam ediyor. Özellikle Pınarbaşı ile Göksun arasında 23'üncü ve 33'üncü kilometre sis, tipi ve kar nedeniyle yollar kapalı. Bu nedenle araçları dinlenme tesislerine çekiyoruz. Vatandaşlarımızı bilgilendiriyor, kar lastiği olmayanlara kar lastiği, aynı zamanda zincir olmayana da zincir taktırıyoruz. İl dışına çıkacaklara özellikle araçlarına kar lastiği takmalarını, araçlarında da zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istirham ediyoruz."

AKOM: EKİPLER HAZIR BEKLETİLİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise kent merkezinde yapması beklenen kara karşı gerekli tüm tedbirlerin alındığını duyurdu. AKOM'dan yapılan açıklamada, karla mücadele ekiplerinin 12 ayrı noktada konuşlandırıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde personel, araç ve iş makinelerimiz ile karla ve buzla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sürücülerimizin de güvenli bir trafik için doğru lastiği seçmeleri gerekiyor. Doğru lastik sizi yola ve hayata bağlar. Artı 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda doğru lastik kış lastiğidir."

EKİNÖZÜ'NDE KAR KALINLIĞI 1,5 METREYİ BULDU

Kahramanmaraş'ta karın en çok etkili olduğu yer ise Ekinözü İlçesi oldu. Kar kalınlığı merkezde yer 50 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 1,5 metreye kadar çıktı. Ekinözü Belediye Başkan Vekili Cuma Uykun, kar nedeniyle bazı yolların kapandığını, yolların açılması için ekiplerin çalışma başlattığını vurgulayarak, "Yoğun kar yağışının yaşandığı ilçemizde karla mücadele çalışmalarına ekiplerimiz devam ediyor bazı bölgelerde fırtına ve tipi yaşanması sebebiyle karla mücadele çalışmalarını zor şartlar altında sürdürüyoruz. İlçe merkezinde ekiplerimiz, yol açma ve kaldırım temizleme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekteler. Özellikle Ekinözü-Elbistan Karayolu üzerinde ulaşımın zor eğimin fazla olduğu bölgelerde sabit ekipler bulundurarak olası yol kapanmalarına karşın anında tuzlama ve kar kürüme çalışmaları yapılmaktadır" diye konuştu.

OKAY: GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Merkez Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkanı Necati Okay ise kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti. Kar uyarısı doğrultusunda Dulkadiroğlu Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Okay şöyle dedi:

"Karla mücadeleye uygun iş makinelerimizi ve deneyimli personelimizi karla mücadele ekiplerine dahil ettik. Ekibimiz ilçemizin özelikle kritik cadde ve sokakların açık tutulması için 24 saat esasına göre görev yapacak. Olası bir şiddetli kar yağışında vatandaşlarımızın ekiplerimize yardımcı olmasını diliyorum. Vatandaşlarınızın mağdur olmaması ve evlerine güvenle ulaşabilmeleri için biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda sürücülerin de duyarlı olmasını istiyoruz. Özellikle kar lastiği olmayan araçların trafiğe çıkmamasını istiyoruz. Onun yerine toplu taşıma araçlarını kullanalım. Zorunlu hallerde ise sürücülerimizin gerekli tedbirleri alarak trafiğe çıkmasını tavsiye ediyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!