Kapulukaya’ya ticari ağ atılmasın

Güncelleme Tarihi:

Kapulukaya’ya ticari ağ atılmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 15:30

Kapulukaya Barajı’nın bir bölümünün kiralanarak ticari avlanmaya açılmak istendiğini öne süren ASOF, “Kapuluka’ya Ticari Ağ Atılmasın” kampanyası başlattı. ASOF BAşkanı Serkan İnanç, “Ticari avlanmaya açılacak bölgedeki balıklar üç-beş ayda tükenir” diyor.

Haberin Devamı

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF), Kırıkkale Kapulukaya Barajı’nın bir bölümünün ‘ticari avlanma’ya açılmak istenmesine tepki gösterdi.
Barajda başlayacak ticari avcılığın doğaya zarar vereceğini belirten ASOF Başkanı M. Serkan İnaç, “Ticari avlanmana besin zincirine zarar verekek suyun kalitesini de bozacak” dedi.
“Kapuluka’ya Ticari Ağ Atılmasın” başlığı altında Change.org’da kampanya başlattıklarını ifade eden Serkan İnanç, Gıda Tarım ve Haycancılık Bakanlığı yetkililerine çağrıda bulunarak, özetle şunları söyledi:
“Kapulukaya, amatör olta balıkçıları ve doğa tutkunları için en verimli ve güvenli bölgelerden birisidir. Kısa süre içerisinde başlayacak çalışmaların ardından ticari avlanmaya açılacak bölgedeki balıklar üç-beş ayda tükenmiş olacak. Bu balıkların, Kırıkkale bölgesine içme suyu sağlayan Kapalukaya Barajı’nın su kalitesi korunması için de avlanmaması gerekiyor.

DOĞANIN DENGESİ BOZULUR

Turna balığını ağ kullanarak yakalamaları çok zor, bölge kiralandıktan sonra ticari avcılık sazan ve kadife balığı üzerine olacak. Dolayısıyla dipten beslenen balıkları avlayacaklar. Bu balıkların ağ ile çok çabuk yakalanıp hemen tükenecek olması su kalitesini de bozacaktır. Besin zinciri de buna bağlı olarak ister istemez bozulacak. Dolayısıyla doğanın dengesine de zarar verecek.

BAKANLIĞA SESLENDİLER

Hiçbir dönemde kiraya verilmeyen bu bölge için yapılan tüm etüt ve fizibilite çalışmalarının iptal edilmesi, kiralama işlemlerinin bir daha görüşülmemek üzere gündemden düşürülmesini istiyoruz. Doğa tutkunu dernekler olarak Kapulukaya Barajı’nı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ticari av faaliyetlerine kapalı bir havza olarak görmek istiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılı Bakanlığı’nın sesimizi duyarak doğaya zarar verilmesine engel olacağına inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!