Kapıkule'de mazot bitti, TIR kuyruğu uzadı

Güncelleme Tarihi:

Kapıkulede mazot bitti, TIR kuyruğu uzadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 17:06

Kapıkule'de mazot bitti, TIR kuyruğu uzadı

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY / EDÄ°RNE, (DHA) - EDÄ°RNE'de yurt dışına çıkış yapmak için gelen TIR'lar,  Bulgaristan gümrüğünde iÅŸlemlerin yavaÅŸ yapılması nedeniyle yaklaşık 15 kilometre kuyruk oluÅŸturdu. Kapıkule Sınır Kapısı'nda TIR'lar için indirimli mazotun bitmesi de kuyruÄŸun uzamasını etkiledi. TIR sürücüleri hafta sonları yaÅŸanan yoÄŸunluk ve uzayan kuyruklara çözüm bulunmasını istedi. Bulgaristan’a açılan diÄŸer kapı Hamzabeyli'de de 8 kilometre kuyruk oluÅŸtu.Â
İstanbul’dan yüklediği ihraç yükünü Almanya’ya götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR sürücüsü Uğur Özel, dün gece kuyruğa girdiğini, mazot bittiği için de beklemeye devam ettiklerini belirterek, "Bu sorun sürekli devam ediyor. Bize 'mazot yok bekleyin' diyorlar. Biz de çaresiz bekliyoruz. Vergisiz mazot almak için beklemeye devam edeceğiz. Bu soruna yetkililer bir çare bulsun" dedi.
İran’dan yüklediği yükü Bulgaristan’a götürmek için 2 gün önce Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruğa girdiğini anlatan İranlı TIR sürücüsü Mekzut Abdullahi de, her hafta kuyruklarda çile çektiklerini belirterek, "Burada neden beklediğimizi bilmiyoruz. Aslında bu sınır kapısında sürekli bekliyoruz. Mazot yok diye alımları durdurdular. Bu soruna bir çare bulunması gerekir. Burada uykusuz beklemek çok zor" diye konuştu.
Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hafta sonu yoğunluğuyla birlikte gümrükte vergisiz satılan mazotun bitmesiyle kuyruğun uzadığını söyledi. Yetkililer mazotun bu akşam gelmesini beklediklerini, geçişlerin mazot satışına başlandığında açılacağını ifade etti.
FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!