Kanseri yenen canlı pasta

Güncelleme Tarihi:

Kanseri yenen canlı pasta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 13:08

Tiroit kanseri teşhisi konulduktan sonra sevdiği işi yapma kararı alan risk analiz uzmanı İrem Turnaoğlu Öcal, pastacılık yapmaya başladı. Öcal canlı çiçek kullanarak süslediği pastalarla yaşamı renklendiriyor.

Haberin Devamı

Kansere yakalandıktan sonra mesleğini ve yaşam biçimini değiştiren 32 yaşındaki İrem Turnaoğlu Öcal, organik meyveler kullanarak canlı çiçeklerle tasarladığı yaş pastaları ile hem kendinin hem de başkalarının hayatına mutluluk kattı. Hacettepe Üniversitesi Risk Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Öcal, bir süre risk uzmanı olarak çalıştı. Bu işin ona göre olmadığını düşünen Öcal işini bıraktıktan sonra kendisine troit kanseri tanısı konuldu. Yeni anne olduğu bir dönemde ölümle yüzleşmek zorunda kalan Öcal, hayatına ilişkin radikal kararlar aldı.

Kanseri yenen canlı pasta

BÜTÜN MEYVE KULLANIYORUM

Kendini mutsuz edecek hiçbir şey yapmamaya karar verdiğini belirten Öcal, “Hayatla ve kendimle yüzleştim. Sevmediğim ortamlarda çalışmak, hazır beslenmek, gün içinde tat almadan atıştırmalıklarla günü bitirmek istemediğimi fark ettim. Pasta yapımını öğrenebilmek için ustalardan ders aldım. Yaşayan pastalar yapıyorum. Canlı ürünleri kullanarak yaşamı orada devam ettirmeye çalışıyorum. Hayatın ne kadar tatlı ve değerli olduğunu bir kez daha hatırlatabilmek için bunu canlı objelerle simgelemek istiyorum. Bunun için de meyveleri bütün halde kullanıyorum ki insanların o meyvenin enerjisini almasını istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

YAŞAM DEVAM EDİYOR

İrem Turnaoğlu Öcal, "Pastaları tasarlarken, orman meyvelerinden oluşan bir pastada yeşil yapraklı bitkilerle ve böğürtlenleri bir araya getirerek bir ormanı canlandırmaya çalışıyorum. Pasta bittikten sonra da tazeliğini koruyan çiçekler, vazoda bir süre daha yaşamaya devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!