Kanseri nasıl yendiğini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Kanseri nasıl yendiğini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 10:51

Kanseri nasıl yendiğini anlattı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre Fuar Merkezi'nde düzenlenen "Kadın Girişimciliğinde Sağlığa" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan modern dans jimnastik ve bale eğitmeni Nursel Karaosmanoğlu Şimşek, kendisine 3 ay ömür biçilmişken kanseri nasıl yendiğini anlattı.
Can Boğazda 1.Uluslararası Sanat & Sağlık Festivali (Kanser Farkındalığı) kapsamında Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde "Kadın Girişimciliğinde Sağlığa" konulu konferans düzenlendi. Konferansa, Celal Bayar Üniversitesinde (CBÜ) Modern Dans Jimnastik ve Bale alanında öğretim görevlisiyken 23 yıl önce akciğer kanser teşhisi konulup 3 ay ömür biçilmişken hastalığı yenen Nursel Karaosmanoğlu Şimşek, konuşmacı olarak katıldı. Şimşek, hastalığa yakalanmasının ardından tedavi ve kemoterapi sürecinde daha önce kırsal turizme yönelik incelemede bulunmak üzere gittiği Manisa'nın Spil Dağı eteklerindeki 1255 metre yükseklikteki kırsal Ayvacık Mahallesi'ne düzenli aralıklarla gitmeye devam ettiğini, kimi zaman burada evlerde ve çadırda kaldığını belirtip, "Yükseklik nedeniyle insan vücudunda beyin, omurilik ve karaciğerin oksijen üretmek için zorunlu olarak çalışıyor. Bu şekilde kan yapıp, 2,5 yıl kadar kemoterapiye devam etme şansı buldum. Doktorlar bana, tıbben çok az ömrüm kaldığını söylemişlerdi. Ama ben burada 22 yılı bitirdim. Herhalde bir 50-60 yıl daha yaşayacağım" diye konuştu. Şimşek, daha sonra katılımcıların sorularını da yanıtlayıp, görüş alışverişinde bulundu.
Konferansı, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın eşi Hanife Erkal, Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden'in eşi Figen Özden, Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Bahar Yurt'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.
Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!