Kansere karşı koruyan besin tüketimi artırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Kansere karşı koruyan besin tüketimi artırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 09:59

Kansere karşı koruyan besin tüketimi artırılmalı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) -  ACIBADEM Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kula, sağlıklı beslenmenin kanserin önlenmesindeki etkinliğinin birçok çalışmayla gösterildiğine dikkat çekti.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kula kanserle savaşmak için sofralarımızda mutlaka bulunması gereken ürünlerin olduğunu söyledi. Hareketsizleşen yaşam tarzı, çevresel etkenlerin kanserin görülme sıklığının artmasına neden olduğu belirten Kula, yaptığı açıklamada " Günlük beslenmemizde protein, kaliteli karbonhidrat, posa, sağlıklı yağlar, vitamin ve mineralleri yeterli ve dengeli olarak almak sağlıklı beslenmenin temelini oluşturuyor. Ayrıca son yıllarda kanserin önlenmesinde veya tedaviye destek olarak kullanılmasında fonksiyonel besinler öne çıkıyor. Kanserle savaşmak için sofralarımızda mutlaka bulunması gereken bu ürünler, sarımsak, brokoli, domates ve domates ürünleri, keten tohumu, turunçgiller ve probiyotikler" dedi.

Sarımsağın kanser riskini azaltmada çok etkili olduğunu söyleyen Diyet Uzmanı Kula, " Özellikle menopoz sonrası dönemde kadınlarda düzenli sarımsak kullanımının kolon kanseri riskini yüzde 50’ye yakın azalttığı belirtiliyor. Bu nedenle, yemeklerde, soslarda, yoğurda karıştırılarak sarımsağı tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Maydanoz, nane gibi koku giderici bitkilerden faydalanarak sarımsak kokusunu da gidermek mümkündür" diye ifade etti.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!