KAYSERİ HABERLERİ

Kansere karşı koruyan besin tüketimi artırılmalı

DHA
01.02.2018 - 09:59Son Güncelleme :
DHA

KAYSERİ,(DHA) -  ACIBADEM Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kula, sağlıklı beslenmenin kanserin önlenmesindeki etkinliğinin birçok çalışmayla gösterildiğine dikkat çekti.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Kula kanserle savaşmak için sofralarımızda mutlaka bulunması gereken ürünlerin olduğunu söyledi. Hareketsizleşen yaşam tarzı, çevresel etkenlerin kanserin görülme sıklığının artmasına neden olduğu belirten Kula, yaptığı açıklamada " Günlük beslenmemizde protein, kaliteli karbonhidrat, posa, sağlıklı yağlar, vitamin ve mineralleri yeterli ve dengeli olarak almak sağlıklı beslenmenin temelini oluşturuyor. Ayrıca son yıllarda kanserin önlenmesinde veya tedaviye destek olarak kullanılmasında fonksiyonel besinler öne çıkıyor. Kanserle savaşmak için sofralarımızda mutlaka bulunması gereken bu ürünler, sarımsak, brokoli, domates ve domates ürünleri, keten tohumu, turunçgiller ve probiyotikler" dedi.

Sarımsağın kanser riskini azaltmada çok etkili olduğunu söyleyen Diyet Uzmanı Kula, " Özellikle menopoz sonrası dönemde kadınlarda düzenli sarımsak kullanımının kolon kanseri riskini yüzde 50’ye yakın azalttığı belirtiliyor. Bu nedenle, yemeklerde, soslarda, yoğurda karıştırılarak sarımsağı tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Maydanoz, nane gibi koku giderici bitkilerden faydalanarak sarımsak kokusunu da gidermek mümkündür" diye ifade etti.

FOTOLU

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Kayseri haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Kayseri haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Kansere karşı koruyan besin tüketimi artırılmalı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

KAYSERİ NAMAZ VAKİTLERİ

10 Aralık 2018, Pazartesi
  • İmsak
    06:10
  • Guneş
    07:38
  • Öğle
    12:37
  • İkindi
    15:02
  • Akşam
    17:23
  • Yatsı
    18:46
Sayfa Başı