Kanlı Nigar opera sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Kanlı Nigar opera sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 15:20

Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar”, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 15 Aralık Salı günü Leyla Gencer Sahnesi’nde Ankaralı sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Hayatı boyunca erkeklerden yana şansı yaver gitmeyen Nigar’ın tanıştığı erkeklere tuzaklar kurması ve onları zor durumlara sokmasının konu edildiği eserin müzikleri tanınan bestecilerden Cem İdiz tarafından bestelendi. Sahne müziği yazmanın kendisi için her zaman çok ayrı bir deneyim olduğunu belirten İdiz; tiyatro müziği, dans ya da müzikal olsun hepsinin farklı dünyaları beraberinde getirdiğini ve bunların besteciyi normal koşullarda aklına bile gelmeyecek tarzlara yönlendirebileceğini söyledi. 

ZEVK ALARAK ÇALIŞTIM

Besteci Cem İdiz “İçerik, durum, dönem, yöre ve atmosfer gereği, tangodan kantoya, sirtodan valse, zeybekten caza çok geniş bir yelpazenin içinde bulursunuz kendinizi. Tabi bu beraberinde araştırma ve incelemeyi de getirdiğinden, besteciye her anlamda deneyim kazandırır. Kanlı Nigar’ı da bu yelpazenin içinde gördüğümden büyük zevk alarak çalıştım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!