Kandil'deki BBG Evinden çok özel

Güncelleme Tarihi:

Kandildeki BBG Evinden çok özel
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 12:14

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın, Kuzey Irak'taki terör yuvalarına yapılan operasyonların başarısını "Bizim için PKK’nın oradaki kampları ve hareketleri BBG evi gibidir" sözleriyle anlattı. Üç büyük hava operasyonu ile vurulan 'BBG evleri' bölgedeki etkinliğini kaybetmeye başladı. Güvenlik güçlerin ele geçirdiği fotoğraflar bu kamplardaki yaşamın gerçek yüzünü su yüzüne çıkartıyor.

Haberin Devamı

ŞAŞIRTAN FOTOĞRAFLAR

Eruh kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonucu öldürülen ve gerçek adının Osman olduğu belirlenen teröristin çantasından fotoğraflar ve örgütsel dokümanlar çıktı. Fotoğraflar şaşırtıcıydı. Kırsal alanda kurdukları sözde kampa, İmralı Cezaevinde bulunan örgüt başı Abdullah Öcalan'ın da fotoğrafı asılıydı. Öcalan'ın fotoğrafının altında ise öldürülen bir kadın teröristin fotoğrafı yer alıyordu.

5 terörist, ayakkabılarını çıkarmış, yere serdikleri bezin üzerinde namaz kılıyorlar. Ancak, onlar namaz için durmuşlar ama hemen yanlarında bir terörist saz, diğeri ise tef çalıyor. Yani, kendilerince namazla alay ediyorlar. Fotoğraf dikkatle incelendiğinde namaza duranların da aslında namaz kılmayı bilmediği anlaşılıyor. Örneğin fotoğrafta sağdan ikinci ve solda bulunan kişiler namazda ellerini ters bağlamışlar. Sol başta bulunan kişi elini kadınların namaz kılarken bağladığı gibi ellerini bağlamış.

Haberin Devamı

Daha önce teslim olan teröristlerden, saz, tef eşliğinde niçin namaz kıldığı soruldu. Teröristler, bunun bir çeşit oyun olduğunu, eğlenmek, moral bulmak amacıyla bunların yapıldığını söyledi.

Teröristin üzerinden çıkan notlar da ilginç. Diyarbakır Başsavcılığı'na gönderilen belgeler arasında yer alan fotoğrafların yanı sıra, örgüt üyelerinin ele geçirilen "eğitim notları" da bulunuyor. Notlarda dinle ilgili bazı ifadeleri şöyle yer aldı:

İSLAMİYET=TESLİMİYET: "Erdeme, Kendini Tanrıya benzetmekle ulaşılır.", "İslamiyet Kürtlerin köleliğine zamk olmaktan öteye gidememiştir.", "Şeytanın şöyle dediğini duydum geçenlerde; Tanrının da bir cehennemi vardır, O da kula olan sevgisidir.. ve şöyle dediğini duydum. Tanrı öldü, insana olan dergisinden Tanrı öldü.", "İslamiyet=Teslimiyet"

/images/100/0x0/55eaa869f018fbb8f88e678c
DOMUZ ETİ YİYORLAR

Eruh kırsalında teröristin üzerinden çıkan fotoğraflar, bir başka gerçeği daha ortaya koydu. Teröristler domuz eti yiyor. Teröristler, domuz eti yemekle kalmıyor, hayvanın kellesiyle de hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedikleri anlaşıldı.

Haberin Devamı

Teröristler, domuzun kafasını bir kayaya oturtup, hatıra fotoğrafı çektirirken, fotoğrafta görülen teröristin de aslen Eruh'lu olduğu ve uzun süredir örgütün dağ kadrosunda olduğu belirlendi. Domuz eti yiyen, hayvanın kafasını kayaya oturtup hatıra resmi çektiren teröristin 5 ay önce Eruh'un Tünekpınar köyünde bir kişinin öldürülmesi eylemine de katıldığı da saptandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başta Kandil Dağı olmak üzere PKK'nın bazı kamplarına düzenlediği saldırı, örgütte panik yarattı. Teröristler için bu kışın çok zor geçeceğini belirten askeri yetkililer, kış döneminde operasyonların da devam edeceğini kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!