Kan davası cinayeti sanıklarına ağırlaştırılmış ömürboyu

Güncelleme Tarihi:

Kan davası cinayeti sanıklarına ağırlaştırılmış ömürboyu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 16:06

Kan davası cinayeti sanıklarına ağırlaştırılmış ömürboyu

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de, iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 21 yaşındaki Yasin Küsen'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan amca çocukları Osman ve Abdullah Güneş, 'kan gütme nedeniyle tasarlayarak adama öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, H.D.G. ise 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Geçen yıl 5 Ağustos'ta merkez Melikgazi İlçesi Battalgazi Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre, uyuşturucu madde satışı anlaşmazlığı nedeniyle Küsen ailesinden 3 kişi, Turgay Güneş'i başından tabancayla vurarak öldürdü. Olayın üzerinden 24 saat geçmeden, Turgay Güneş'in amca çocukları Osman (24) ve Abdullah Güneş (22) ile H.D.G. (17), Yasin Küsen'i tüfekle vurarak öldürdü. Olaylarla ilgili Güneş ailesinden 9 kişi gözaltına alınırken, Osman ve Abdullah Güneş ile H.D.G. tutuklandı. Diğer 6 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu Abdullah ve Osman Güneş Nevşehir Kapalı Cezaevi'nden, H.D.G. de Sincan Çocuk Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemi ile katıldı. Tutuksuz diğer sanıklar ise salonda hazır bulundu. Sanıklar kan gütme amacıyla cinayet işlemediklerini öne sürdü. Küsen ailesi ile aynı köylü olduklarını ve barıştıklarını ifade sanıklar, yaşanan olaydan pişman olduklarını belirtti.
Mahkeme heyeti, yargılama sonunda tutuklu Osman ve Abdullah Güneş'e, 'Kan gütme nedeniyle tasarlayarak adama öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, H.D.G.'ye ise 26 yıl hapis cezası verdi. Karar sonrası sanıkların yakınları sinir krizi geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!