Kan bağışı çağrısına sağlıkçılardan büyük katılım

Güncelleme Tarihi:

Kan bağışı çağrısına sağlıkçılardan büyük katılım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 15:38

Kan bağışı çağrısına sağlıkçılardan büyük katılım

Haberin Devamı

Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR,(DHA)- KIZILAY'ın kan bağış kampanyası çağrısına Eskişehir'de Sağlık Sen üyeleri büyük katılımla yanıt verdi.

Sağlık Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Köksal'ında katıldığı kan bağışı kampanyasına çok sayıda sendika üyesi katıldı. Adalar Kızılay Kan Merkezinde yapılan kan bağışları öncesi bağışa katılanlara sağlık kontrolü yapıldı. Kan bağışı öncesinde bilgi veren Köksal, şunları söyledi:

"Büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanları şimdide kanıyla can veriyor. Sağlık çalışanlarının görevleri başında gerektiğinde kendi kanlarını vermekten çekinmemektedir. Bunun en son en somut örneği 15 Temmuz darbe girişimi kalkışmasında gördük. Kan yapılamayan üretilmeyen tek ilaç ve kanın elde edildiği tek yöntemde gönüllülük esasına göre yapılan bağışlardır. 'Kanımız da Canımız da Milli İdareye Feda' sloganı ile kan bağışı gerçekleştirmekten onurluyuz. Sağlıklı her erkek yılda 4, kadınlarda 3 kez kan bağışlayabilir. Bağışladığımız bir ünite kan biz de bir eksikliğe yok açmayacaktır. Ancak bu bir ünite kan, bir kişinin hayata tutunmasına katkı sağlayacaktır. Unutmayalım ki, kime ne zaman kan lazım olacağını bizim elimizde değildir. Bugün bağışlayacağımız bir ünite kan belki de bizim en yakınlarımıza can verecektir."

Konuşmanın ardından kan bağışı kampanyasına katılan çalışanlar tek tek sağlık kontrolünden geçerek kan bağışı yaptılar.
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!