'Kan ağlıyor Anadolu' beğeniyle izlendi

Güncelleme Tarihi:

Kan ağlıyor Anadolu beğeniyle izlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 01:26

İZMİR'de, Güzelbahçe Belediyesi'nin Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü nedeniyle organize ettiği ve tiyatro sanatçısı Utku Erişik'in sahnelediği tek kişilik gösteri 'Kan ağlıyor Anadolu' izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Sahnesi'nde gerçekleştirilen gösteriyi Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Oyunun sonunda sanatçıya çiçek veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Sevgili Utku Erişik, Çanakkale'yi Atatürk'süz anlatmaya çalışanlara, Atatürk'ü yok saymaya çalışıp hurafelerle uğraşanlara, cuma hutbesinde bile Atatürk'ün adını ağzına almayanlara çok anlamlı mesajlar göndermiş oyununda. Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi bugün de Anadolu adeta kan ağlıyor. Bu oyunu, Atatürk'ün devrim ve ilkelerini yok sayanlara, onun en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya, ulusu parçalamaya çalışanların suratlarına vurulmuş en güzel tokat olarak görüyor ve sanatçıyı, oyunu izlemeye gelen duyarlı hemşerilerimi yürekten kutluyorum" dedi.
İzleyenlerin coşku dolu alkışını alan sanatçı Utku Erişik ise, "Ben sahnede krala çıplak diyorum. Krala soytarılık yapmıyorum. Sanatçılar ülkesinin içinde bulunduğu duruma sessiz kalmadığı zaman sanatçıdır. Aksi halde krala soytarılık yapandan farkı olmaz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!