Kamu yatırımlarının mevcut durumu görüşüldü

Güncelleme Tarihi:

Kamu yatırımlarının mevcut durumu görüşüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 15:58

Kamu yatırımlarının mevcut durumu görüşüldü

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN'da, yapımı devam eden kamu yatırım ve projeleri değerlendirmek üzere Adıyaman’a gelen Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil İbrahim Fırat ve Yakup Taş, Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı makamında ziyaret ederek istişare toplantısı düzenledi. 
Makam ziyareti sonrası il genelinde devam eden kamu yatırımlarının uygulanmasında karşılaşılan sorunların çözüme kavuşturulması ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması amacıyla Vali Nurullah Naci Kalkancı Başkanlığında kamu yatırımlarını değerlendirme toplantısı yapıldı. 
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil İbrahim Fırat, Yakup Taş, Vali Yardımcıları Adem Kaya ve Ayhan Akpay, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Bölge Müdürleri AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış ile kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı. 
Toplantıda, Adıyaman il genelinde yapımı devam eden ve 2019 yılında yapılması planlanan kamu yatırımları ve hizmetlerinin tespiti ile öncelik sıralaması değerlendirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Bugün Sayın Milletvekillerimiz ve yatırımcı kurum amirlerimizle bir araya gelerek ilimizin acil ve öncelikli ihtiyaçlarını masaya yatıracağız. Adıyaman’da devam eden yatırımların belirlenen hedef ve nitelikte vatandaşlarımızın hizmetine sunulması amacıyla sayın Milletvekillerimizle birlikte yürütülen bu çalışmaların her aşamasının takipçisi olacağız” dedi. 
Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Bugün Sayın Valimizin Başkanlığında Adıyaman il genelinde devam eden kamu yatırımlarının mevcut durumunu, varsa aksayan taraflarını masaya yatırarak beraber müşahede edeceğiz. Adıyaman son yıllarda çok güzel yatırımlar aldı. Ancak bundan sonra daha planlı bir şekilde bu yatırımları devam ettirmemiz gerekiyor. Önceliklerimizi belirleyip buna göre eksiklikleri birlikte tespit edeceğiz. Özellikle Karayolları ve DSİ bu iki kurum ciddi yatırımların yapıldığı kuruluşlardır. Burada aldığımız notları Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Ankara’da ilgili bakanlıklar nezdinden takipçisi olacağız. Hepimizin hedefi Adıyaman insanımıza daha kaliteli ve daha yüksek standartlarda bir hizmet sunmaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan yatırımcı kurum amirleri, kendi çalışma alanlarıyla ilgili 2018 yılında Adıyaman’da devam eden yatırım, proje ve çalışmalarının son durumu hakkında Vali Kalkancı ve ilin Milletvekillerine bilgi verdi. 
Toplantı sonunda il genelinde devam etmekte olan kamu yatırımlarına hız verilmesi karara bağlandı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!