Kamu hastanesinde sevindiren yenilik

Güncelleme Tarihi:

Kamu hastanesinde sevindiren yenilik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 15:05

SAĞLIK Bakanlığı’nca Manisa Devlet Hastanesi’ne, 300 bin liralık Safra Yolları ve Pankreası Görüntüleme ve Tedavi cihazı hibe edildi. Kentte ilk defa bir kamu hastanesinde uygulanacak sistem, hastalara tedavi süreçlerinde büyük katkı sağlayacak. Hasta 20-30 dakika arası yapılacak bir işlemle aynı gün içinde normal yaşamına devam edecek.

Haberin Devamı

Manisa Devlet Hastanesi’nde, Safra Yolları ve Pankreası Görüntüleme ve Tedavi Yöntemi uygulanmaya başladı. Başta Manisa olmak üzere çevre ilçelerinde faydalanacağı hizmet sayesinde bu tedavi için ödenmek zorunda kalınılan 770 lira artık sigortalıların cebinde kalacak. Manisa Devlet Hastanesi Yöneticisi Zafer Ulusan ve İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Erhan Ergin, ilk hastaya operasyonu gerçekleştirdikten sonra cihaz hakkında bilgi verdi.

HASTALAR MAĞDUR OLMAYACAK

Safra Yolları ve Pankreası Görüntüleme ve Tedavi Yönteminin hangi durumlarda uygulamaya konulacağı konusunda bilgi veren İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Erhan Ergin, "İlk hastamızda yapmış olduğumuz endoskopik retrograd kolonjiyoponcreatografi (ERCP) dediğimiz işlem. Yani Türkçesi safra yollarının ağızdan girilen bir cihazla kanüle etmek. Oradaki taşları çıkartmak ve oradaki tümörlerin teşhisini koymak. Oradaki akışı sağlamak. Bu çok önemli bir hastalık. Manisa’da kamu yararına yapılacak olan bir faaliyeti hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Bundan sonra hastalarımızın başka yerlere gitme gerekliliği ortadan kalkmış olacak. Bu tür işlemler artık Manisa Devlet Hastanesi’nde rahatça uygulanabilecek" dedi.

BAKMADAN GEÇME!