Kampüste güzel bir proje

Güncelleme Tarihi:

Kampüste güzel bir proje
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2014 00:43

İZMİR Çevre ve Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği ile Ege Üniversitesi İletişim ve Sosyal Medya Topluluğu, sokak hayvanlarını soğuktan korumak için kampüse kedi evleri yerleştiriyor.

Haberin Devamı

İzmir Çevre ve Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri Tuna Taş, 2011 yılında kurdukları dernek ile sınırsız kar hırsıyla katledilen doğa konusunda çevreci projelerle farkındalık yaratmaya çalıştıklarını dile getirdi. Çevre bilinci oluşması için eylemler yaptıklarını ve çok iyi geri dönüşler aldıklarını söyleyen Taş, gönüllü olarak yürüttükleri bu projede üniversite öğrencilerinin destek vermesini önemsediklerini sözlerine ekledi. Sorunun sadece sokakta yaşayan kedi ve köpekler olmadığını dile getiren Taş, diğer sahipsiz hayvanlarla da ilgili çalışmalarının olduğunu ifade etti.

“SAHİPSİZ 1200 AT”

Doğaya bırakılan hayvanlarla ilgili olarak da açıklama yapan Taş, “Yamanlar ve Yunt Dağı'nda 1200 sahipsiz at var. Bunun için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne 700 dönümlük bir arazi için başvurduk. Çevresi ağaçlandırılacak olan ve kamera sistemiyle takip edilen bir doğal barınak kurmayı hedefliyoruz. Ancak başvurumuz için henüz cevap alamadık” diye konuştu. Taş, diğer hayvanlar için de projeler ürettiklerini belirtti. Spil'de yüzlerce yılkı atının açlıktan dağın eteklerindeki bahçe ve tarlalara indiğini söyledi.

Haberin Devamı

“HERKES KENDİ BARINAĞINI YAPABİLİR”

Çok cüzi bir rakama herkesin kendi barınağını yapabileceğini belirten Tuna Taş, kış koşullarında zor şartlarda yaşayan hayvanları koruyabileceklerini dile getirdi.

Ege Üniversitesi İletişim ve Sosyal Medya Topluluğu Başkanı Tolga Dağdelen, bu sosyal sorumluk projesine destek verdiklerini söyledi. Dağdelen, “Hayvanları koruma adına çalışmalar yapıyoruz. Okuldaki tüm öğrencileri destek için bekliyoruz” diye konuştu.

Projeye destek vermek isteyenler sosyal medya üzerinden www.facebook.com/İmet, www.twitter.com/İmet adresleri üzerinden ulaşabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!