Yeni yıla giriş

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıla giriş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 11:12

76. sayımızın 101 sayfasında yeni yıla giriş konusunu işliyoruz.

Haberin Devamı

Yıl sonu muhasebesine hazır mıyız? Sayfa sayfa bir serelim önümüze. Adım gibi eminim, her sene nasılsa öyle başladık 2017’ye. Büyük puntolarla yazılmış alt alta yeni kararlar, kendinden emin bir duruş, “bu defa kesin” sözleri… N’oldu? E ne olacak, yalan dolan! Biz plan yapmayı seviyoruz, plana uymayı değil. Zaten hayat hep kafasına göre, bildiği gibi. Bu kez şeytanın bacağını kırar mıyız dersiniz?! Neden olmasın…

 

ESKİ DEFTERLERİ KAPATIN

Yeni kararlar almak güzel ve ilham verici ama bazen gerçekçi olmayabiliyor, vedalaşmaya hazır değilseniz eğer… Çünkü değişime hazır olmak şart. O yüzden önce hazırlık yapalım. Bir sabah uyanıp dünyayı değişmiş görme ihtimalimiz yok, bu işler hep emek! Önce aklınızın bir köşesinde kalıp, içinizde dert olan hikâyelerle vedalaşın. Affedin, unutun, adım atın. Ya da en azından buna karar verin. Bir yerden başlamak lazım. Eski sevgiliniz de, eski dostlarınız da, düşük aldığınız dersiniz de, canınızı sıkarak sizi yoran her ne ise, eskide. Kabul edin. Bitti. Takılıp kalınca yalnız yerinizde sayıyorsunuz. Aksini ne yaşadım ne şahit oldum. Olmuyor. Bu nedenle önce uğurlamak lazım ki, yeni hikâyelere yer açılsın.

 

GERÇEKÇİ OLUN

Haberin Devamı

Sizi en iyi siz tanır, siz bilirsiniz. Akıl hocalarınız, kararlarına güvendiğiniz insanlarınız elbette olsun ve asla yardım istemekten, tıkandığınız noktalarda danışmaktan çekinmeyin. Yine de sınırlarınızı, kurallarınızı en iyi siz bilirsiniz. Bu nedenle aldığınız yeni kararlarda gerçekçi olun. Yapabileceğiniz şeyleri, yapamayacağınız şeyleri, neyi ne kadar değiştirebileceğinizi bilin, farkında olun. Buna göre hareket edin. Böylece aldığınız kararlara ulaşması daha kolay, daha pratik olacaktır. Seneye konu yine buralara geldiğinde, yapılacaklar listenizde daha fazla madde tamamlanmış olacaktır. Daha fazla huzur, daha fazla kararlılık ile birlikte.

 

UZAKLAŞIN

Bir şeye ne kadar yakından bakarsanız o kadar bozulur ya görüntü hani… Olanı biteni net görmek için uzaklaşmak gerekir biraz. O yüzden madem giriştik bir temizliğe, madem kararlıyız bu kez kafamıza koyduklarımızı yapmaya, biten yılı tamamen kapatmaya, hakkını verelim. Birkaç adım uzaktan bakarak olanlara bitenlere, iyice düşünelim. Geriye dönün, didik didik edin demiyorum, asla. Ama tarih kendini tekrarlayıp durmasın diye yapılması gerekenler var, neyi ders alıp cebinize koyacağınızı, neyi boş verip unutacağınızı bilmeniz gerek. Bunun için de uzaklaşıp yeniden göz gezdirmek…

 

MUTLU YILLAR

Haberin Devamı

Ömür sizin. Yaptıklarınız, yapmadıklarınız, kararlarınız… Hepsi yalnız sizin! Sahip çıkın. Bırakın geriyi, olması gerektiği yerde kalsın. Vedalaşın. Basit bir takvim değişikliği olan biten. Çok da abartmaya gerek yok ama insanı ayaklandırıyor, ilham veriyor. Bunu bir fırsat bilip değerlendirmek için uygun vakitler. Dilerim yeni yıl, istediğimiz her şeyi sırasıyla, hayrıyla, uğuruyla getirir bir bir. Sokaklarda yeniden bolca gülümseyen insanlar görürüz. Kötü haberler azalır, başarılar kutlarız. Mutlu oluruz, huzurlu oluruz. Aldığımız kararların arkasında dururuz ya da canımız ne isterse!

İçine daldığınız her yeni hikaye bir sürü ışık olsun! Mutlu yıllar!

 

Haberin Devamı

Yazan: Buğu Begüm Başar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!