Yeme eyleminin mutlulukla muhabbeti

Güncelleme Tarihi:

Yeme eyleminin mutlulukla muhabbeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 10:09

105. sayımızın Neşeli Günler sayfasından herkese merhaba! Bu hafta aşk karın doyurmuyor diyoruz, direkt midenize oynuyoruz!

Haberin Devamı

28 KASIM FRANSIZ TOSTU GÜNÜ

Adına isterseniz başka bir şey deyin; yumurta, süt ve ekmek üçlüsüyle yapabileceğiniz Fransız tostunun püf noktası tarifte ekşi maya ekmek kullanmaktır. Yanında taze sıkılmış portakal suyu ya da mevsimin öne çıkan meyveleriyle servis edebileceğiniz bu lezzetli atıştırmalığın ortaya çıkışı 4. yüzyıla kadar dayanıyor. Günümüzde, dünyanın her yerinde karşınıza çıkabilecek Fransız tostu bir zamanlar Almanya’da çok fazla parası olmayanların ana öğünüymüş diyebiliriz. Ee öğrenci evi, lüks evi değildir malum. Bir sabah uyanıp ev arkadaşına Fransız tostu hazırlamaya ne dersin? Ekşi mayalı ekmeği sütle ve yumurta sarısıyla ıslatıp bir süre beklettikten sonra domates, peynir, sucuk gibi içinde kullanacağın malzemeleri iki dilimin arasına sıkıştırarak kolayca hazırlayabilirsin. İster kahvaltı öğünü olarak ister üzerinde kullanacağın krema ya da marmelatla 5 çayına tatlı niyetine afiyetle yiyebilirsiniz. Süslemeler senin yaratıcılığına kalmış!

 

Haberin Devamı

29 KASIM ÇİKOLATA GÜNÜ

İspanyolların bu muazzam keşfi uzun yıllar kendilerine sakladığını biliyor muydunuz? 1579’da İngiliz korsanlar tarafından saldırıya uğrayan kakao çekirdekleriyle dolu bir İspanya gemisiyle birlikte insanlık etkisi altından çıkamadığı bu lezzetle nihayet kavuşabilmiş. Hatta korsanların kakao çekirdeklerini koyun dışkısı sandığına dair de şimdilerde yüzümüzü güldüren bir efsane var. İyi ki bir deli onu denemeyi akıl etmiş. Keşfedildiğinde kahve gibi sıvı bir şekilde, hatta adına sıcak çikolata dediğimiz formda tüketilen kakao çekirdekleri ilk kez 1829’da katı halini alarak piyasaya sürülmüş. 1847’de icat edilen çikolata barıyla artık zenginler için bir lüks olmaktansa herkesin kendini şımartmak için kullandığı vazgeçilmez bir lezzete dönüşen çikolata için tam da aynı sene 29 Kasım, Çikolata Günü ilan edilir. Bu günü kutlamak için neler yapacağınızı biz söylemeyelim isterseniz çünkü bu muhabbetin sonu çikolata banyosuna kadar varır.

 

Haberin Devamı

1 ARALIK KIRMIZI ELMA GÜNÜ

“Ve dişlerinizle bir elmayı parçalarken ona kalbinizden şunu söyleyin:
Tohumların benim bedenimde yaşayacak
Ve geleceğin tomurcukları yüreğimde çiçek açacak
Ve senin kokun benim nefesim olacak,
Ve birlikte sevineceğiz bütün mevsimlerde.”

Ne güzel söylemiş Halil Cibran, değil mi? Bir elma hakkında düşünmeye başladığınızda ilk aklınıza gelen ne dünyaca ünlü markanın simgesi ne de Einstein’dır. Bir çocuğa kağıt kalem ve boya verdiğinizde, ona bir elma çizmesini söylediğinizde ortaya kırmızı bir elma çıkacağından eminiz. Elma familyasının en ikonik üyesiyle bugün kendini ve arkadaşlarını şımartmanın tam zamanı!

BAKMADAN GEÇME!