Üniversiteliler Newton'u kıskandırdı!

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler Newtonu kıskandırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 14:51

Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 30 ekibin yarıştığı ve yer çekimine meydan okuduğu yarışmada, her takım el yapımı uçuş makineleriyle mücadele etti. İçine yumurta yerleştirilen uçuş makineleri, 15 metrelik platformdan aşağıya bırakıldı ve yumurtalara en az zararı veren ekip olan 07 Gang takımı yarışmanın sonunda ödüle kavuştu.

Haberin Devamı

Yerçekimine karşı gelen eğlenceli yarışma Red Bull Gravity Challenge, 27 Ekim’de de Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlendi. Lefkoşa’da gerçekleşen yarışmada toplam 30 ekip kıyasıya yarıştıEkipler, bu çekişmeli yarışmada kendi icat ettikleri makinelere yerleştirilen yumurtaları 15 metre yüksekten bıraktı ve yumurtayı kırılmadan aşağıya indiren ekip kazandı. Birinciliği 07 Gang takımı elde ederken, ikincilik Yumurta Canbazları’nın olurken kürsünün son sırasında ise Team Ravity yer aldı.

 

KKTC’deki tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada üç kişilik takımlar mücadele etti ve bir takım kaptanı başlangıç platformuna çıkarak yumurtaların inişini kontrol etti. Bu arada diğer takım üyeleri zemindeki iniş alanında bekleyerek kaptanlarını motive ettiler.

 

Haberin Devamı

Beş kilodan ağır olmayan iniş makinelerinin içinde yer alan haznedeki yumurtaların inişi sırasında kaptanlar oldukça ince kararlar verdi. Yumurtalara zarar vermeden makinelerini zemine indirmeyi başaran takım olan 07 Gang birinciliğin sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!