Türkiye'nin en kapsayıcı gençlik festivaline davetlisiniz!

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en kapsayıcı gençlik festivaline davetlisiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 10:34

4-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Gençlik Festivali 300 bin genci ağırlamayı hedefliyor. Kariyer Günleri etkinliği, efsane grup MFÖ’nün vereceği konser ve League of Legends 2017 Üniversite Ligi finali gibi birçok ilgi çekici etkinliğe ev sahipliği yapacak olan festivali Organizasyon Komitesi ile konuştuk.

Haberin Devamı

En başta, festivalin ortaya çıkış sürecini, böyle bir festivalin hangi ihtiyaçtan doğduğunu soralım?

Türkiye genç nüfus açısından çok yoğun bir ülke. Bu da enerjik, potansiyeli çok yüksek bir gelecek demek Türkiye için. Diğer yandan, bu kadar gencin yaşadığı bu toprakların bir de geçmişi, kültürü var. Bu kültür ve tarih tohumları yeşermeye devam ederken, bir yandan da bu köklü geçmişi geleceğe aktarmamız gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden, gençlerimize yönelik böyle bir festival düzenleyerek bu köklü geçmişi onlara daha iyi anlatmak istedik. Bunun yanında da geleceğe de daha iyi hazırlamak için onları yeni şeylerle buluşturmak istedik. Festival’in diğer gençlik festivallerinden ayrılan en önemli özelliği de bu zaten. Bir yandan ata sporumuz olan ok atmayı öğrenirken, hemen yanında tüm dünyada yeni bir trend olan e-spor sahnesinde League of Legends Üniversiteler finalini izleyebilecekler.

 

Haberin Devamı

Türkiye’nin kapsamlı Gençlik Festivali olma iddiasıyla yola çıkıyorsunuz. Festival neyi kapsıyor, 4-7 Mayıs arasında Yenikapı’yı ziyaret edenler nelerle karşılaşacaklar, biraz açar mısınız?

Festivalin en önemli özelliği her anlamda kapsayıcı olması. Festivalde elliden fazla STK, festivale özel hazırladıkları stantlarla yer alacaklar. Bunun yanında yirmiye yakın marka, gençler için hazırladıkları özel içeriklerle festivalde yerlerini alacaklar. Bunların en önemlileri: Riot Games (League of Legends) ve Türk Telekom. Tabii konserleri de unutmamak lazım. Festival açılışında Eypio, kapanışında da muhteşem bir MFÖ konseri olacak. Tüm bunların yanında yarışmalar, oyunlar, spor turnuvaları, fotoğraf yarışmaları, hat-tezhip yarışması, atölyeler, söyleşiler, kısa film yarışması gibi kültür ve sanatın buluştuğu elliye yakın aktivite yer alacak festivalde.

 

Festivale destek de büyük. Kimler destek veriyor ve destek veren bu kurumlar festivalle gençlere ne vadediyor?

Festivale hem özel kuruluşlardan hem de devlet kanadından pek çok kişi ve kuruluş destek veriyor. 

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de olduğu on altı Belediye ve İTÜ, İbn Haldun Üniversitesi başta olmak üzere 15 üniversiteye ek olarak, League of Legends sahnesinde Riot Games, Vestel, Redbull, Nike, Yenibiriş, Mental HR Consultancy, TRT, Türk Telekom, Hürriyet ve Adalet Derneği, Türgev, Türkkızılay, AFİ, Okçular Vakfı, Türes, Merhaba Pastanesi’ni destekçilerimiz arasında sayabiliriz.

 

Festivali bildiğimiz üniversite festivallerinden ayıran en temel farklar neler? Bu festivalde olup da başka bir festivalde karşılaşamayacağımız şeyler neler?

En önemlisi, içeriğin çeşitliliği ve kapsayıcılığı. Tek bir çeşit içerik veya yaklaşım yok bu festivalde. Mesela sadece konser yok, sadece spor yok ama hepsi var. Festivalin en ayrıştırıcı özelliği aslında kapsayıcı olması. Festivale katılan bir genç bir yandan hat-tezhip atölyesini izlerken diğer tarafta ilgi duyduğu bir STK’nın standında istediği bir konuyu konuşacak. Bir yandan basketbol turnuvasını izlerken diğer yandan konserde stres atacak. 

 

Haberin Devamı

Festivalin bir kariyer vaadi de var. Kariyer Günleri kapsamında düzenleyeceğiniz etkinliklerin festival sonrası gençlere ne gibi katkıları olacak?

Evet. Çünkü gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden bir tanesi bu. Kariyer hedefi koymak ve ona ulaşmaya çalışmak… Eğer başarılı bir gelecek istiyorsak gençlerimizi doğru kariyer hedeflerine ulaştırabilmemiz lazım. Bu yüzden de festivalde Kariyer Günlerine de yer veriyoruz. Markalar festivale gelerek gençlerin sorularına cevap verecek, onlara kendi bulundukları sektörle ilgili bilgiler verecekler. Ve hatta belki de bazı gençlerimiz için iş ve staj imkanları da doğuracak bu Kariyer Alanı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!