Türk ve Alman hukukçular bir araya gelecek

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Alman hukukçular bir araya gelecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 11:45

İki ülke arasındaki ilişkilerin sürdürülmesi ve sivil diyaloğun inşa edilerek güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen “Türk-Alman Ekonomi Hukuku Konferansı”, 25 – 26 Kasım tarihlerinde Köln’de gerçekleştirilecek

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Türk-Alman Ekonomi Hukuku Ortak Yüksek Lisans Programı ve Türk-Alman Hukukçular Birliği tarafından düzenlenen, “Türk-Alman Ekonomi Hukuku Konferansı” ile ekonomi hukuku alanında uluslararası düzeyde önemli bir adım atılacak.

 

Uluslararası ticaretin ve küreselleşmenin tüm dünyada yarattığı değişim, hukukçuların, diğer ülkelerin hukuk sistemlerini öğrenme ve ulusal sınırları aşan hukuki sorunların çözümü için birlikte çalışmaları gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Bu gereklilik doğrultusunda düzenlenen, Türk-Alman ekonomi hukuk düzeninin incelenerek bunlara ait farklılıklar ve benzerliklerin tespit edileceği konferans; Köln Üniversitesi Program Direktörü Prof. Dr. Heinz-Peter Mansel, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurucu Program Direktörü Prof. Dr. Yeşim M. Atamer, Stiftung Mercator Bilim Başkanı Dr. Felix Streiter ile Türk-Alman Hukukçular Birliği Başkanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Philip Kunig’in açılış konuşmalarıyla başlayacak.

 

Haberin Devamı

Konferansta, Türk – Alman ekonomi ilişkileri ile kanunlardaki güncel değişimler tartışılarak, Türk Ticaret Kanunu Reformu’ndan ekonomi ve insan hakları ile uluslararası özel hukuk konulu BM İlkeleri’ne, Yeni Türk Kefalet Hukuku’ndan Alman Sermaye Piyasası Kanunu’na kadar birçok konu mercek altına alınacak.

 

25 – 26 Kasım tarihlerinde Köln’de düzenlenecek konferansta ayrıca katılımcı olarak; İstanbul Üniversitesi Emeritus Prof. Dr. Ünal Tekinalp, Köln Üniversitesi Prof. Dr. Barbara Grunewald, Köln Üniversitesi Prof. Dr. Barbara Dauner-Lieb, İstanbul Bilgi Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Murat İnceoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Nilgün Başalp Yıldırım, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Evrim Erişir, GÖRG München RA Dr. Daniel Rubner, Linklaters Düsseldorf RA Kaan Gürer, LL.M (Köln/İstanbul Bilgi) gibi alanında uzman isimler yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!