Nugget sevgisi, Oscar selfiesini yendi!

Güncelleme Tarihi:

Nugget sevgisi, Oscar selfiesini yendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 16:42

16 yaşında bir genç sadece bir tweetle sosyal medyanın dengelerini değiştirse… Üstelik bunun yanında bir de kimsesiz çocuklar için muazzam miktarda bağış toplasa… Üstelik bunu saf ve temiz nugget sevgisiyle yapsa… Dünya daha güzel bir yer olmaz mıydı? Oldu! Valla yaptı çocuk! Nasıl mı, haberimizde!

Haberin Devamı

Carter Wilkerson Amerikalı bir lise öğrencisi, henüz 16 yaşında, kimsenin tanımadığı biri aslında. Amerika’nın ünlü fast food zinciri Wendy’s favori fast food markası, özellikle nuggetlarına epey düşkün Carter. Daha fazla nugget için ne yapmalı derken Wendy’s’e tweet atmaya karar veriyor ve bir yıllık ücretsiz tavuk isteği için kaç retweet alması gerektiğini soruyor. Wendy’s’in cevabı 18 milyon gibi ulaşılması oldukça güç bir sayı olsa da Carter bu iddiayı kabul ediyor. Her şey bunun ardından gelişiyor.

 Carter Wilkerson’ın “şu işe bir el atın, kimse nuggetlarından mahrum kalmamalı” tweeti tüm dünyada karşılık buluyor. Aslında 138 takipçili bir hesabı olan Carter, Microsoft, Google, Amazon gibi çok büyük markaların da desteğini alarak takipçi sayısını da milyonlara ulaştırıyor.

Haberin Devamı

Carter, 18 milyonu bulamasa da şu ana kadar tahtının yakınına bile kimseyi yaklaştırmamış olan Ellen DeGeneres’in Oscar selfiesini geride bırakarak 3.42 milyon retweete ulaşıyor. Bunlar elbette bu işin eğlenceli kısımları.

16 yaşında bir gencin sosyal medya üzerinden dünyaya yayılarak sadece bir ayda bu kadar ün kazanması, Ellen’ın programına konuk olması, hatta haberin devamında okuyacağınız gibi nuggetlarına kavuşması işin eğlenceli yanları. Fakat Carter Wilkerson aynı zamanda son derece duyarlı bir genç. Bu işi muhteşem bir amaç için yapıyor!

Carter Wilkerson’ın annesine göğüs kanseri teşhisi, henüz o 9 yaşındayken konuyor. Annesi hastalığı yense de Carter bu konuda bir şeyler yapması gerektiğine inanarak bu ünü öncelikle nuggsforcarter.com üzerinden annesi ile birlikte tasarladıkları tişörtleri satıp göğüs kanseri için bağış yaparak kullanıyor. Kendini anlatırken de hep, “Bu beni heyecanlandırmadı, çok korkuttu ama bir şeyler yapmam gerektiğini biliyordum. Artık bir sese sahibim ve bu sesi doğru kullanmalıyım,” diyor. Babası da her fırsatta oğluyla ne kadar gurur duyduğunu söylemekten çekinmiyor!

Sonuç olarak, dünya çapında en çok RT alan tweete sahip olması onuruna Wendy’s Carter’a bir yıl boyunca ücretsiz nugget hakkını seve seve verdi. Bununla da kalmadı Dave Thomas Evlat Edinme Fonu’na da Carter Wilkerson adına 100,000 dolar bağış yaptı! 

Alkışlar Carter Wilkerson’a!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!