Final dönemi yaklaşırken sen hangi öğrenci grubunda yer alıyorsun?

Güncelleme Tarihi:

Final dönemi yaklaşırken sen hangi öğrenci grubunda yer alıyorsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 10:36

Zorlu bir vize dönemi geçti ve kapıda finaller var. Final dönemi yaklaşırken her öğrencinin final sınavlarına bakış açısı farklıdır. Peki, sen hangi bakış açısına sahipsin?

Haberin Devamı

“FİNALLERDE KESİN KURTARMAM LAZIM”

Vizelerden kritik not almış olan bu öğrenci grubu bütünleme sınavları yokmuşçasına finallere çalışır ve mezun olana kadar istisnalar dışında hiçbir bütünleme sınavına kalmazlar. Zaten vize notlarını öğrendikleri andan itibaren çalışmaya başlarlar ve sınav günü geldiğinde her şeyi eksiksiz biliyor olurlar. Finaller onlar için can kurtarıcı bir yelektir ve tek şanslarıdır. Bir dersi eğer final sınavında kurtaramazlarsa seneye kalmış kadar büyük üzüntü yaşarlar ve bütünleme sınavlarına girerken bile o kadar büyük bir umutsuzluk içinde olurlar ki, gerçekten de o ders seneye kalır. Eğer sen de bu grubun içinde yer alıyorsan sana tavsiyemiz finallerinden düşük aldığında hemen enseyi karartmaman ve bütünleme sınavlarına da aynı istekle çalışman. Bu zorlu dersinin seneye kalmayacağına olan inancımız tam!

 

Haberin Devamı

“VİZEM ÇOK İYİ FİNALİ DE HALLEDERİM KESİN”

Vize sınavı açıklandığı andan itibaren bütün korkularını ve endişelerini kenara bırakan bu öğrenci topluluğu hemen kendini salmasa da, final sınavlarına çalışırken çok da büyük çabalar göstermez. Vize sınavlarında nasıl çalıştıysa aynı şekilde devam eder. Zaten herhangi bir ortalama kasma durumu da olmayan bu öğrenci kitlesi “geçsem yeter” mantığı ile hareket ettiğinden finallere birkaç gün kala çalışır ve çoğunlukla da tam sınırdaki notlardan birini alarak bütünleme sınavlarına bile kalmadan geçer. Hatta bu durum yukarıda bahsettiğimiz gruptan olan öğrenci arkadaşlarını sinirlendirir ve “ben bu kadar çalışırken o nasıl geçiyor?” diye soru işaretleri yaratır. Eğer bu öğrenci grubunda yer alıyorsan hemen rahatlamaman gerektiğini; ama çalışma şeklini de aynı şekilde devam ettirmen gerektiğini söyleyebiliriz.

 

“DAHA BUNUN BÜTÜNLEME SINAVLARI VAR”

Çoğu öğrencinin en çok kullandığı cümlelerden biri olan “daha bütünleme sınavı var” cümlesini kuran grupta yer alıyorsan büyük ihtimalle son gün bile final sınavına kasmıyorsundur. Büyük ihtimalle bütünleme sınavına kalmadan bitirdiğin tek bir dönem bile olmamıştır. Çoğunlukla bu grupta yer alan öğrenciler sosyalliğin dibine vuran, hocaların çoğunu tanımayan ya da tanısa bile hepsiyle arkadaşça konuşan kişilerden oluşmaktadır. Eğer sen de bu grupta yer alıyorsan sana tek tavsiyemiz bu kadar da sosyal olmaman gerektiği. Sonuçta bir dönem de bütünleme sınavlarına kalmadan rahat rahat tatilini yapsan hem senin için bir değişiklik olur hem de tatilinin tadını çıkartırsın.

Haberin Devamı

Yani diyeceğimiz o ki, final sınavları üniversite hayatının en önemli sınavlarıdır. Bazı hocalar bütünlemeye kalan öğrencileri bilerek bırakır ya da şehir dışında okuyorsan aileye hesap vermen gerekebilir. Bu nedenle bizce bütünleme sınavlarına güvenmek yerine final sınavlarına düzenli bir şekilde çalış ve rahatça bu dönemi de atlat…

Hangi grupta olduğuna karar verdikten sonra sana sunduğumuz tavsiyeleri dinleyebilir, ona göre kendine bir yol çizebilirsin. Üniversite hayatın boyunca seni yalnız bırakmadığımız gibi tabii ki final sınavlarında da her zaman yanındayız ve sana olan inancımız tam.

Seni ne sınavlar yıkamadı, bunlar mı yıkacak?

Yazan: İrem Çamarası

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!