Akbank UniChallenge+ dijital öğrenci işleri eğitim kampı Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Akbank UniChallenge+ dijital öğrenci işleri eğitim kampı Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2023 11:31

İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından ilk kez 2015 yılında düzenlenen ve son 6 yıldır Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Akbank UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı, bu yıl 12-23 Haziran tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde katılımcılarıyla tekrar fiziksel olarak buluştu.

Haberin Devamı

Bu yıl depremden etkilenen öğrencilere özel bir kontenjanın ayrıldığı kampta 50 katılımcı yer aldı; öğrenciler İstanbul (17), Eskişehir (10), İzmir (6), Kocaeli (5), Konya (4), Antalya (2), Denizli (2), Trabzon (2), Ankara (1) ve Gaziantep (1) gibi çok çeşitli illerden katılım sağladı.

Kamp boyunca sektörün önde gelen isimleriyle buluşan UniChallengerlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da kamp bittikten sonra bu isimlerden mentorluk desteği alabilecekler.

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfları ile yeni mezun öğrenciler UniChallenge’da iki hafta boyunca toplam 40 eğitmen/konuşmacıyla bir araya gelerek, dijitali sektör profesyonellerinden dinlediler ve ekosistemi yakından tanıma fırsatı buldular. Medya planlama, sosyal medyada içerik yönetimi, marka oluşturma, influencer pazarlaması, video reklamlar, Performans Pazarlaması, Strateji, Metaverse gibi sektörel konuların yanı sıra çeşitli kariyer oturumlarıyla da reklam sektörüne ve Dijital Pazarlama İletişimi’ne kendilerini nasıl hazırlayacaklarının yollarını keşfettiler.

Haberin Devamı

Ayrıca sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı “Üniversiteden Sonra Bizi Neler Bekliyor?” paneli, bu yıl tekrar fiziksel olarak gerçekleşirken, geçmiş dönem UniChallenge mezunları da deneyimlerini bu yılki katılımcılarla paylaştı. UniChallengerlar derslerin yanı sıra aynı zamanda mentorlarıyla birlikte beş kişilik gruplar halinde sunumlar hazırladılar.

Akbank, 6.kez ana sponsorluğunu üstlendiği eğitimin açılışını Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç ile yaparken, Akbanklı profesyoneller de katılımcılara özel ürettikleri içeriklerle UniChallenge konuşmacıları arasında yer aldı. Aynı zamanda UnChallengerlara, Akbank Gençlik Akademisi başta olmak üzere gençlere yönelik güçlü platformlarına katılma fırsatı sundu.

UniChallenge’ın bu yılki Kariyer Sponsorları ise Forward Media, Ingage Media ve Publicis Group Türkiye olurken, etkinliğin Destek Sponsorları Tooplay, Unite.ad ve Wavemaker oldu. Eğitim tanıtım çalışmaları FCB Artgroup tarafından hazırlandı. Eğitimin Ödül Sponsoru Hepsiburada’nın yanı sıra Coca-Cola, Evyap, Jacobs, Kim GB İster?, Little Ceasers Pizza, Ofçay da Tedarik Sponsorluğu olarak iki haftalık eğitim kampına destek verdiler.

Haberin Devamı

Yapılan sunumlar sonrası 10 grup arasından seçilen ilk 3 ekip üyeleri: 

Birinci Ekip - Grup1

Aleyna Asdemir - Anadolu Üniversitesi

Ali Anıl Ece - İstanbul Kültür Üniversitesi

Ceyda Aydın - Kocaeli Üniversitesi

Elif Şentürk - İstanbul Bilgi Üniversitesi

Melda Çokay - Marmara Üniversitesi 

Mentor: Anıl Uzun 

İkinci Ekip - Grup3

Barış Şirin - Yeditepe Üniversitesi

Beyza Ulu - Anadolu Üniversitesi

Fatmanur Arslan - KTO Karatay Üniversitesi

Gülen Ayça Gülen - İstanbul Ticaret Üniversitesi

İrem Ezilmez - Akdeniz Üniversitesi 

Mentor: Elif Hacıbektaşoğlu 

Üçüncü Ekip - Grup7

Esra Varhan - Hacettepe Üniversitesi

Nurcan Mutlu - Anadolu Üniversitesi

Rıdvan Taha Gezay - Ege Üniversitesi

Haberin Devamı

Seçkin Takmaz - Selçuk Üniversitesi

Şerife Güneş - KTO Karatay Üniversitesi 

Mentor: Oğuzhan Atliman 

Katılımcılardan bazıları program ile görüşlerini şu sözlerle paylaştı: 

Fatma Nur Arslan / KTO Karatay Üniversitesi:

“Eğitim hayatım boyunca edindiğim en güzel tecrübelerden biriydi. Eğitime birlikte katıldığım insanların her birinin özenle seçilmiş olduğunu gördüm benim de bu ekibe dahil edilmiş olmam çok motive ediciydi. Eğitimenlerimizin her biri farklı bir alana yönelme isteği uyandıracak kadar donanımlı ve ilham vericiydi. Bundan sonraki mesleki hayatımda UniChallenge'a katılmış olmamın artılarını göreceğimden eminim.” 

İsmail Can Yamalı / Akdeniz Üniversitesi:

Haberin Devamı

“UniChallenge sadece eğitim kampı değil bir network yuvası, 50 kişilik ekiple sosyalleşmenin yeni bir evresi. Eğlenerek öğrenmenin tam anlamıyla gerçekleştiği tek yer, ayrıca verilen eğitimlerle gençleri sektöre hazırlayan bir kariyere başlangıç yolu.”

Mert Duran / Anadolu Üniversitesi:

“Başından sonuna, hatta ilk kabul edilme mailden başlayarak yaşattığı heyecan ve deneyim açısından tamamen bir sektör simülasyonu gibiydi. İlk andan itibaren orada yanlışlıkla bulunmadığınızı hissettiğiniz, derslerin yanı sıra ders aralarında, grup çalışmalarında, diğer boş zamanlarda da bir şeyler öğrenme imkanı sunan bir program. Son olarak belki de en önemlisi bir minnet, dostluk ve özlem duygusuyla, böyle bir programın parçası olmanın bize hissettirdiği özel duygularla hatırlayacağımız bir program.” 

Haberin Devamı

Perihan Kobal / Trabzon Üniversitesi:

“UniChallenge eğitimine başladığımda daha önce var olan beklentilerilerimin çok daha üstünde bir şeyle karşılaştım. Aldığım eğitimin her günü inanılmaz verimliydi. Kabul edildiğim ve UniChallenge fırsatını yakalayabildiğim için çok mutluyum. Bu süreçte birçok değerli insanla tanıştım ve çok güzel, eğlenceli günler geçirdim. Bizleri sektöre hazırlayan, dahil eden böyle verimli bir eğitim için çok teşekkür ederim.” 

Petek Pişmiş / Ege Üniversitesi:

“Kendime dair umutlarımı kaybettiğim günlerde bana ilaç gibi geldi. Bir çok değerli insanla tanışıp kendi potansiyelimin farkına vardım. Unichallenge kendime tekrar inanmamı ve başarabileceğime olan umutlarımı yeniden yeşertmemi sağladı. Hayatımın en güzel iki haftasıydı.” 

Seçkin Takmaz / Konya Selçuk Üniversitesi:

“Etkinlik yapmak başka şey, deneyim tasarlamak başka. Tıpkı hazırladığımız kampanyalarda bizden fikirlemizi ilmek ilmek örmemizi istedikleri gibi UniChallengeda baştan sona titizlikle örülmüş bir deneyimdi. Sadece eğitim almadık ufkumuz da genişledi.”

BAKMADAN GEÇME!