Acısız ayrılık yolları

Güncelleme Tarihi:

Acısız ayrılık yolları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 17:32

Ayrılığınızda da sizi bir başınıza bırakmadık ve ayrılık acısını en aza indirmeniz için en etkili yolları düşündük…

Haberin Devamı

KENDİNDEN SOĞUTMAK

En klişe ama en işe yarayan yollardan biridir. Karşındaki insanı kendinden yavaş yavaş soğutmaya başlarsın ve artık tek ayrılmak isteyen sen değilsindir…

Bu yolu tercih edecekseniz amacınızı çok belli etmemeniz gerekmektedir. Sonuçta karşı taraf ne yapmaya çalıştığınızı anlarsa yine aynı şekilde üzülecektir. Bu yüzden yavaş yavaş planınızı işlemelisiniz. Mesajlaşmaları, aramalarınızı ve buluşmalarınızı azaltın, partnerinizin sevmediği hareketleri (onu gıcık etmeyecek şekilde) sanki farkında değilmiş gibi yapın, ilgisiz olun. Böylece partneriniz “ben bu insana nasıl dayanıyorum” diye kendini sorgulamaya başlayıp ilişkinizi gözden geçirecektir.

 

ANLAŞMALI AYRILIK

Bu ayrılık çeşidi çok sık kullanılmasa da genellikle ya çok uzun ya da çok yeni ilişkilerde kullanılmaktadır. Çok uzun ilişkiler bir süre sonra sadece alışkanlık olarak kaldığından ya da fazlasıyla yıprandığından partnerler birbirlerine olan saygı ve sevgilerini kaybetmemek için ayrılmaya anlaşarak karar verirler. Böylelikle geçirdikleri vakitlerin değerli kalmasını sağlamaya çalışırlar.

Haberin Devamı

Çok kısa ilişkilerde ise durum partnerler yeni başladıkları ilişkinin yürümeyeceğini en başından kabul eder ve hiç değilse zorlamadan ayrılalım diye düşünürler. Böylece hem kendileri hem de aralarındaki bağ yıpranmamış olur.

Bu ayrılık türünde genellikle “Arkadaş olarak kalalım” cümlesi her iki tarafta da kurulur fakat böyle bir şey sık sık gerçekleşmez ve sadece lafta kalır. Genellikle bir taraf bu durumda daha fazla üzülüyor olsa da anlaşmalı ayrılıklarda kavga, gürültü ve entrika olmaz. Adeta çocuklu ve 30 yıllık evli bireylerin medeni bir şekilde boşanmalarına benzeyen bu ayrılık türü de taraflara pek acı vermemektedir.

 

“BEN YURT DIŞINA GİDECEĞİM”

İşte, en klişe yöntemlerimizden biri daha…

Bunun dil eğitimi var, erasmus programı var, work and travel için gitmesi var ve daha birçok sebebi var. Burada asıl önemli olan neden gideceğiniz değil direkt olarak gitmeye karar vermeniz. “Ayrılmak istiyorum diye ülkeden mi gideceğim?” sorunuza siz sormadan biz cevap verelim: Hayır! Gitmenize gerek yok. Sadece ayrılmanız için en geçerli bahanenizin mesafeler olacağını bilin istedik. Çoğu ilişkide partner söz konusu yurt dışı olduğunda beklemeyi değil de ayrılmayı daha uygun bulduğundan bu yol, işe yarayan bir ayrılık yolu olarak listemize ekleniyor. Partnerinizin sizi beklememesi üzerine bitecek olan ilişkiniz iki taraf için de hem acısız hem de problemsiz bir ayrılık olacaktır.

Haberin Devamı

“Bu zamanda düzenli ilişki yapmışken ayrılmayın” gibi bir kamu spotunu size uygun görsek de illa ayrılacağım diyorsanız en acısız yolu tercih edip partneriniz ile aranızdaki bağı çirkin bir şekilde koparmak yerine birbirinizde değerli kalmanızı tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin…

 

BAKMADAN GEÇME!