Kamışlı'da bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Kamışlıda bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 11:25

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 44 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Haberin Devamı

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Haseke kentine bağlı Kamışlı ilçesinde Hilal kavşağı yolunda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye ait bir karargahın yanında bomba yüklü araç infilak etti.

Suriye resmi haber ajansı SANA, patlamada 44 kişinin öldüğünü, yaklaşık 140 kişinin de yaralandığını bildirdi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise ölü sayısını en az 48 olarak duyurdu.

Kamışlıda bombalı saldırı

BARZANİ’DEN KINAMA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Kamışlı'daki bombalı araç saldırısını kınadı.

AA’nın haberine göre, Barzani, yayımladığı başsağlığı mesajında, "Birçok sivilin ölümü ve yaralanmasına neden olan Kamışlı'daki terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara ise acil şifalar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

IŞİD’in tüm insanlığın düşmanı olduğunu belirten Barzani, bölgedeki terörün ortadan kaldırılması için her zaman tüm imkanlarını seferber edip, öncü rol oynayacaklarını kaydetti.

Barzani, söz konusu saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılara gerekli yardımların sunulması için hazır olduklarını aktardı.

Kamışlıda bombalı saldırı

Haberin Devamı

NUSAYBİN’DE İKİ KİŞİ YARALANDI

İHA’nın haberine göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Kamışlı’daki patlamanın şiddeti nedeniyle üzerlerine cam parçası düşen iki kişi yaralandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine komşu Suriye’nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde şiddetli patlama yaşandı. Patlamanın şiddeti Nusaybin’de de hissedildi. Nusaybin’de, birçok ev ve iş yerinin camları kırılırken, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde kırılan bir iş yerinin camları Nasrettin Dikkat (76) ve Mehmet Sait Biçen'in (68) üzerine düştü. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan iki kişi, çevredeki vatandaşlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Kamışlıda bombalı saldırı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!