KAMEK, ücretsiz kurslarla meslek sahibi yapıyor

Güncelleme Tarihi:

KAMEK, ücretsiz kurslarla meslek sahibi yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 13:31

KAMEK, ücretsiz kurslarla meslek sahibi yapıyor

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK), açmış oluğu ücretsi kurslarla insanları meslek sahibi yapıyor.

2015'te kurulan KAMEK, Kahramanmaraş merkez ilçeleri başta olmak üzere Elbistan, Afşin ve Türkoğlu İlçeleri'nde de hizmet veriyor. Kursların dışında sosyal etkinlikler de düzenleyen KAMEK, 2015'te mesleki eğitimde 527, konservatuarda 860, sanat eğitiminde 430 ve kişisel gelişimde 710 olmak üzere toplam 2 bin 527 kişiye, ağustos itibari ile de 2016'da 3 bin 709 kişiye kurs verdi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde; yazarlık atölyesi, aşçı yardımcılığı, aşçı çıraklığı, ev yemekleri hazırlama, resim, ebru, stilistik, çini-tezhip, kağıt rölyef, ahşap boyama, diksiyon, drama, halk oyunları, ney, ud, kanun, keman, bağlama, klarnet, tasavvuf musikisi korosu, sanat müziği korosu, halk müziği korosu, Özel İdare Kurs Merkezi'nde; kuaförlük, özel gün ve nikah şekeri hazırlama, Autocad, bilgisayar kullanımı, Osmanlıca, ney, ud ve keman, Afşin'de; doğalgaz iç tesisatçılığı, Osmanlıca ve dış ticaret, uygulamalı girişimcilik, Elbistan'da; CNC Operatörlüğü, Autocad, uygulamalı girişimcilik, Osmanlıca, Kur'an-ı Kerim ve dış ticaret, Türkoğlu'nda da uygulamalı girişimcilik dallarında kurslar verildi.

KAMEK yetkilileri, gerek kursiyer sayısı, gerek eğitim branşı ve kalitesiyle gelecekte Anadolu'nun en büyük Halk Üniversitesi olmaya doğru hızla ilerlediklerini belirtirken, 2015'te 13 bin 300 öğrenciye ücretsiz YGS deneme sınavı yaptıklarını ve dereceye giren 150 öğrencinin Çanakkale gezisine götürüldüğünü, 2016'da ise 15 bin öğrenciye YGS, 21 bin öğrenciye TEOG deneme sınavı yaptıklarını kaydetti.

Yetkililer ayrıca KSÜ, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası, Denetim Serbestlik Müdürlüğü gibi kurumlarla da eğitim ve işbirliği protokolü imzalayarak kurslar düzenlendiğini, konservatuar faaliyetleri kapsamında 12 adet konser ve müzik programı gerçekleştirip tiyatro faaliyetlerinde de 5 adet oyun sergilendiğini ifade etti. Mikro kredi faaliyetleri kapsamında da kadınlara 50 bin TL destek sağlandığı, Afşin, Elbistan, Türkoğlu, Onikişubat, Dulkadiroğlu ilçelerinde meslek edindirme kurslarında kadınlara öncelikli tanındığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!