Kalkışmadan bir gün önce Tugay Komutanın yazlık bahçesinde darbe planı

Güncelleme Tarihi:

Kalkışmadan bir gün önce Tugay Komutanın yazlık bahçesinde darbe planı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 16:16

Kalkışmadan bir gün önce Tugay Komutanın yazlık bahçesinde darbe planı

Haberin Devamı

Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ, (DHA)- FETULLAHÇI Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanarak ordudan atılan 5’nci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin’in darbeden bir gün önce Trakya’daki generallerle Babaeski'de Tugay Komutanı'nın resmi konutunun yazlık bahçesinde toplantı yaparak darbeye verilecek desteği ve yapılacakları planladıkları ele aldığı ortaya çıktı. Albay Şahin’in toplantıdan sonra Whatsapp grubuna ‘Trakya’da 20 bin asker hazır’ mesajını gönderdiği belirlendi. 
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz’un koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kahramanmaraş 5’nci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin’in Trakya’daki darbeci generallerden sorumlu olduğunu ve bir gün önce Babaeski'ye gelerek toplantı yaptı yaparak darbe planları üzerinde son hazırlıkları yaptıklarını tespit etti. Albay Uzay Şahin’in 14 Temmuz günü Edirne’deki 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Kırklareli’ndeki 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Binbaşı Murat Çelebioğlu ve Babaeski 1’nci Zırhlı Tugay Komutanı Kurmay Albay Güngör Gündoğdu ile bağlantı kurdu. Albay Şahin’in Trakya’da görev yapan darbeci generallere 14 Temmuz günü saat 14.00’da Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ndeki 1’nci Zırhlı Tugay Komutanı Kurmay Albay Güngör Gündoğdu’nun resmi konutunda toplanma talimatı verdi. Toplantıya darbeci askerler Hidayet Arı, Murat Çelebioğlu, Güngör Gündoğdu ve koordine eden Albay Uzay Şahin katıldı. Ancak Toplantıya Demirköy'de askeri birlikleri denetlemede olan Kırklareli 55’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak katılamadı.
Gündoğu’nun resmi konutunun yazlık bahçesindeki toplantıda 15 Temmuz gecesi darbe yapılacağı ve Trakya’da yapılması gerekenlerin konuşulduğu belirlendi. Toplantıya katılamayan Bekir Koçak’ın daha sonra Edirne’ye giderek alınan kararlarla ilgili 55’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’dan bilgi aldığı anlaşıldı.
"TRAKYA’DA 20 BİN ASKER HAZIR"
Darbeci askerlerin Trakya sorumlusu olduğunu öne sürülen Albay Uzay Şahin, toplantının ardından cep telefonu uygulaması olan Whatsapp üzerinde kurulan ‘Yurtta Sulh Biziz’ isimli gruba, ‘Trakya’da 20 bin asker hazır’ mesajını gönderdiği de tespit edildi. Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Albay Uzay Şahin, Hidayet Arı, Murat Çelebioğlu, Bekir Koçak, Güngör Gündoğdu daha sonra ordudan da atılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!