Kaleiçi'ne butik yat limanı

Güncelleme Tarihi:

Kaleiçine butik yat limanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 15:11

Kaleiçi'ne butik yat limanı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaleiçi Yat Limanı'nı butik yat limanı haline getirerek, nitelikli turisti Kaleiçi ve kent merkeziyle buluşturacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'ya değer katacak vizyon projelere büyük önem verdiklerini belirtti. Antalya'yı dünya markası haline getirecek projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Türel, bugüne kadar hükümet ve yerel yönetimler olarak Antalya'daki hizmet açığını kapatmaya yönelik projelerle uğraştıklarına dikkati çekti.

Altyapı esasına dayalı projelere ağırlık verdiklerini anlatan Türel, "Köprülü kavşaklar, raylı sistem, trafik, kanalizasyon sorunlarını çözmeye çalıştık. Bu gibi sorunları Antalya'nın gündeminden artık çıkartabilir hale geldik. Şimdi sıra o vizyon projelere geldi. Boğaçayı, Konyaaltı Sahil, Lara kruvaziyer liman, yat limanı, Tünektepe, 3'üncü etap raylı sistem ve kentsel dönüşüm projeleri gibi. Bunları Antalya'ya kazandıracağız."

KALEİÇİ'NE BUTİK YAT LİMANI

Kaleiçi Yat Limanı'nı butik yat limanı haline getirerek, nitelikli turisti Kaleiçi ve kent merkezi ile buluşturacaklarını anlatan Menderes Türel, "Kaleiçi Yat limanı konusunda en büyük önceliğimiz yat limanını, yat limanı yapmak. Yat limanına bir yat limanı fonksiyonu yüklemek istiyoruz. Şu an orada sadece balıkçı teknesi ve tur tekneleri var. Bunu yapıyor iken de nitelikli turist getirmek istiyoruz. Kaleiçi Yat Limanı'nı butik bir yat limanına dönüştürüyoruz. İşletme mantığımız şu olacak; bağlama ücretini 1 hafta ücretsiz yapacağız. Gelecek tekne 1 hafta boyunca bağlama ücreti ödemeyecek, elektrik suyunu ödeyecek. Ama 1 hafta geçtikten sonra bağlama ücreti 10 lira ise oraya 50 lira ödeyecek. Muradımız orada sürekli bağlı olan yatlar değil, bir yat sirkülasyonu oluşturmak" diye konuştu.

Başkan Türel, yapacakları yeni yatırımlarla da yat limanı sayısını 3'e çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

TABELA KİRLİLİĞİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tabela kirliliği konusunda da çalışma yaptıkları söyledi. İlan, tabela, reklam yönetmeliğinin meclisten geçtiğini anlatan Türel, "Bir kere bu caddeye dikey tabela işinden vazgeçmemiz lazım. Dünyanın hiçbir yerinde tabelalar insanların gözüne giren şekilde değil, binaya, caddeye yatay. Bunu başarmamız lazım. Şarampol Projesi bittiğinde oradaki tabela disiplinini örnek olacak. Bu Antalya'nın her yerinde çok rahatlıkla görüldüğünde, uygulayabilir hale geleceğiz. İyi, kötüyü kovar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!