Kaldırıma park eden araçlara ceza

Güncelleme Tarihi:

Kaldırıma park eden araçlara ceza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 17:42

Kaldırıma park eden araçlara ceza

Haberin Devamı

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta trafik ekipleri tarafından mahalle aralarında yaya geçidi ve kaldırıma park etmiş araçlara yönelik denetleme yapıldı. Kaldırıma park eden araçlara ceza yazdı. 
Sivas'ta İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaya geçitleri ve kaldırımlara park eden araçlara yönelik uygulama yaptı. Bir çok bölgede sürüdürülen çalışmalarda kaldırıma ve yaya geçidine park eden sürücülere ceza yazıldı. Gaziosmanpaşa İlkokulu önünde yapılan denetimlerin ardından açıklamada bulunan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Olcay Aydın, araç sürücülerini uyararak yaya geçitleri ve kaldırımlara araç park etmemelerini istedi. Aydın, "Yaya geçidi ve okul geçitlerine parklanmalarla ilgili yoğun şikayetler üzerine son birkaç haftadır bu konuda ki denetlemelerimizi arttırdık. Denetlemelerin başladığı günden itibaren uyarılarımıza rağmen cezaları yazmaya devam ediyoruz. Şu anda gördüğünüz gibi okulumuzdan çıkan öğrenciler kaldırımdaki parklanmadan dolayı yoldan gidiyorlar ve canlarını tehlikeye atıyorlar. Vatandaşlarımızdan okul geçitleri, yaya geçitleri ve kaldırımlara araçlarını park etmemelerini istiyoruz. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz" dedi. 
Denetimler sırasında kaldırımdan geçemeyen bir kadın ise tepkisini dile getirerek özellikle okul çevresinde parklanmanın yoğun olduğunu belirterek, "Kaldırımda araçlar var yürüyemiyoruz, yola inince de sürücüler korna çalıyor. Nereden gideceğimizi şaşırdık" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!