Kahvehaneler işsiz dolu sanayici eleman bulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Kahvehaneler işsiz dolu sanayici eleman bulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 00:00

Genç Girişim ve Yönetişim Birliği Başkanı Metin Özbek, Türkiye’de işsizliğin bugünkü boyutlara ulaşmasında eğitim sisteminin büyük suçu olduğunu savundu.

Özbek, “İş dünyasının ihtiyaç duyduğu beceriler okullarımızda ne yazık ki öğretilmiyor. Eğitim sistemimiz sanayicinin, üreticinin yani reel iş dünyasının ihtiyacını karşılamaktan uzak. Bugün başta birçok üniversitemiz olmak üzere eğitim sistemimizde öğretilen konuların iş dünyasında karşılığı yok” dedi. Özbek, şunları söyledi: “İş dünyası vasıflı eleman ararken meslek lisesi ve üniversite mezunları arasında işsizliğin çok yüksek olması, eğitim sistemimizin piyasadan ne kadar kopuk olduğunu gösterir.”

Gençlere beceri veremiyoruz

Özbek, “Türkiye’nin her yerinde kahvehaneler işsiz dolu ama sanayicimiz çalıştıracak eleman bulamıyor. Demek ki sorun sadece işsizlik değil. Gençlerimizi günümüz koşullarına göre hazırlayamıyoruz. Onlara beceri veremiyoruz. Rekabet koşullarına göre hazırlayamıyoruz. Devlet kapısına dayanan milyonlarca okumuş gencin hiçbir umudu kalmadı. Üniversitelerin dışında yapılacak en önemli revizyonlardan birisi de meslek liselerinin kalitesini yükseltmek olacak”dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!