Kahta’ya, Osmanlı mimarili cami

Güncelleme Tarihi:

Kahta’ya, Osmanlı mimarili cami
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 10:39

Kahta’ya, Osmanlı mimarili cami

Haberin Devamı

 

Haci BOZKURT/KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta İlçesi'ne, kentin en büyük camisi Osmanlı mimarisi ile inşa ediliyor.

Kahta Ehli-Beyt Cami Yapma ve Yaşatma Derneği organizasyonu ve hayırsever vatandaşların desteği ile yapılan caminin kaba inşaatı bitti. İnşaatına 3 yıl önce başlanan caminin bu yıl ibadete açılması için çalışmalar yoğunlaştırıldı. İstanbul’daki Sultanahmet Camisi'nin benzeri olan camide 700 metrekare kapalı ibadet alanı bulunuyor. Çift minareli camide 4 kubbe, 4 yarım ay kubbe, 1 ana kubbenin yanı sıra salonunda da 5 olmak üzere toplam 14 kubbe bulunuyor.

Kahta Ehli Beyt Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Salih Balçi, şu ana kadar parasal manada bir sıkıntı çekmediklerini belirterek, "Adıyaman’ın en büyük camisini yapıyoruz. 3 yıl önce başlattığımız inşaat devam ediyor. Kaba inşaatımız bitti. Caminin bodrum katı düğün salonu olarak hizmet verecek. Buradan gelecek gelirle caminin masrafları karşılanacak. Caminin yan tarafına da Kur'an Kursu için bina yapıldı. Cami bittiğinde ziyarete gelenler kendilerini Sultanahmet Camisi'nde hissedecekler" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!