Kahta'da badem üretimi yaygınlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Kahtada badem üretimi yaygınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 13:39

Kahta'da badem üretimi yaygınlaşıyor

Haberin Devamı

Haci BOZKURT/KAHTA (Adıyaman),(DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesi Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, ilçede 25 bin dekar alanda badem üretildiğini söyledi. Bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu anlatan Turanlı, badem ekim alanının da sürekli arttığını söyledi.
Kahta'da bir süre önce çiftçilerin başlattığı badem hasadı devam ediyor. 25 bin dekarlık alanda badem üretiminin yapıldığı ilçede bu yıl rekoltenin yüksek olduğu belirtildi. Geçen yıl ağaç başına 3 kilo olan verimin bu yıl 5 ile 7 kiloya yükseldiği ifade edildi. Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, badem üretiminde yurt genelinde artık bilinir hale geldiklerini ifade etti.
Ekim alanlarının her geçen gün arttığını ve şu an taban fiyatının açıklanmasını üreticinin beklediğini dile getiren Turanlı, şöyle dedi:
"Kahta ilçesi badem üretiminde Türkiye genelinde bir numara olmuş durumdadır. 25 bin hektar badem ekili alanımız var. Bu alan gittikçe çoğalıyor. Bu yıl hasılattaki rekoltemiz yüksek. Tek sıkıntımız fiyatların bir an önce açıklanmasıdır. Bademde ekim ile verim alma arasında 4 yıl gibi bir süredir. 4 yıl boyunca borçlanan çiftçilerimiz fiyatların geç açılması durumunda perişan olacaktır."
Badem üreticilerinden Mehmet Turanlı ise 230 dönüm alanda badem ektiğini ve 80 ton hasılat beklediğini ifade etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!