Kahramanmaraş'tan Suriye'ye 2 TIR'lık yardım

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraştan Suriyeye 2 TIRlık yardım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 17:50

Kahramanmaraş'tan Suriye'ye 2 TIR'lık yardım

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ta, Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Yardım Vakfı'nın 'Haydi Kahramanmaraş Yeniden Ensar Olmaya' kampanyası kapsamında toplanan 2 TIR insani yardım, törenle Suriye'ye uğurlandı.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Daire Başkanı Hasan Balbaba, yaklaşık 1 yıldır süren kampanyada bugün yola çıkan 2 TIR ile Suriye'ye gönderilen insani yardım TIR'ının 152'ye çıktığını söyledi.
TIR'ların Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye ulaştırılacağını kaydeden Balbaba, "Bugünkü TIR'larımız bayram öncesi çok daha önemli hale geldi. İnşallah bugünkü 2 TIR'ımız İdlib'teki kardeşlerimize bir nevi bayram hediyesi gibi olacak. Bugün uğurlayacağımız TIR'larda 1 TIR gıda kolisi, 1 TIR da un olmak üzere 2 TIR'dan, toplamda da 152'nci TIR'ımızı göndermiş olacağız" dedi.
Bölgede çalışma ve iş sahası olmadığı için, savaş mağduru Suriyeli vatandaşların hayatlarını sadece Türkiye'den ve başka ülkelerden giden yardımlarla sürdürdüklerini ifade eden Hayrat Vakfı Suriye Koordinatörü Ubeyd Köşker ise, yardımların sürmesi gerektiğini kaydetti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!