Kahramanmaraş'ta; 'Ezan' ve 'Makam' kursu

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta; Ezan ve Makam kursu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 14:52

Kahramanmaraş'ta; 'Ezan' ve 'Makam' kursu

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞL İl Müftülüğü tarafından müezzin kayyımlara yönelik 'Ezanı güzel okuma ve makam' kursu açıldı.
Vatandaşların dini hayatına rehberlik eden din görevlilerinin musiki kabiliyetlerini geliştirmeleri, ezan, kamet ve salâ okuyuşlarını daha iyi seviyeye getirmeleri ve daha nitelikli hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla açılan kursa Kahramanmaraş ve ilçelerden seçilen 20 müezzin kayyım katılıyor. 4 Hizmet içi eğitim kapsamında Muhammed Gevher Kur'an Eğitim Merkezi düzenlenen ve 4 hafta sürecek olan kursta dersler, İstanbul Sultan Ahmet Camii Müezzini Mehmet Hadi Duran ile ezanı güzel okuma Türkiye birincisi olan İstanbul Üsküdar Çinili Camii Müezzini Dursun Şahin veriyor. Kurs kapsamında belirlenen makamlar üzerine tasavvuf musikisi eserleri de seslendiriliyor. 
Kurs hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç şunları söyledi:
"Temel beş makama yönelik pratik uygulamalar yapıldı. Gayemiz Kahramanmaraş semalarında ezanımızın en güzel şekilde icra edilmesidir. İnsanlarımız İslam'ın evrensel çağrısı olan bu ezanımızı en güzel şekilde duymasıdır. Personele hizmet içi eğitimlerimiz yoğun bir şekilde devam edecektir. Bu vesileyle İstanbul'dan buraya gelip bize tecrübelerini paylaşan değerli hocalarımıza şükranlarımız sunuyorum."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!