Kahramanmaraş'ta 65 yeni doktor yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta 65 yeni doktor yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 10:56

Kahramanmaraş'ta 65 yeni doktor yemin etti

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi'nin 14'üncü dönem mezunu 65 öğrenci, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Diploma ve Yemin Töreninde 'Hipokrat yemini' ederek doktorluğu ilk adımını attı.
Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, tıp eğitiminin seçkin bir eğitim alanı, doktorluk mesleğinin de toplumun her kesimi ile ilişki içerisinde saygın bir meslek olduğunu belirterek mezun olan öğrencileri tebrik edip başarılar diledi.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise Tıp Fakültesi Hastanesi'nin modern binasına taşınmasının ardından önemli gelişmeler kat ettiğini ifade ederken, morfoloji binasının inşaatına da yakın zamanda başlanacağının müjdesini verdi. Hekimlik mesleğinin parası için değil gönüllülükle severek yapılması gereken kutsal bir meslek olduğunu kaydeden Deveci, "Sizlere son olarak birkaç öğütte bulunmak istiyorum. Size gelen evrakları okumadan imzalamayın. Vatandaşı kapıda bekletmeyin. Önemli konularda acele etmeyin, biraz düşünün. Ayaklarınız yere basmadan medyatik olmayın" dedi.
Daha sonra Vali Vahdettin Özkan dönem birincisi Dr. Tuğba Polat'ın, ikinci Dr. Rozerin Yener'in ödülünü Rektör Durmuş Deveci, üçüncü Mehtap Bozkaya'nun ödülünü İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper verdi. Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak verilen 'Acil Tıp Stajında En Başarılı İntörn Doktor' ödülünü ise Dr. Şeyhmus Baraş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Mert'in elinden aldı.
Dekan Tufan Mert'in dönem birincisi Tuğba Polat ile birlikte yaş kütüğüne plaket çaktığı tören, mezun olan 65 öğrencinin Hipokrat yemini edip kep artmasıyla sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!