Kahramanmaraş'ta, 24 Kasım törenlerle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta, 24 Kasım törenlerle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 13:26

Kahramanmaraş'ta, 24 Kasım törenlerle kutlandı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - 24 KASIM Öğretmenler Günü Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.
İlk tören Atatürk Meydanı'nda yapıldı. Halk oyunları ekibinin folklor gösterisiyle başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğretmenler adına başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ne geçildi. Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Cemal Küçük'ün açış konuşmasıyla başlayan törende Ahmet Muhsin Ural emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı. 
Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğu söyledi. Öğretmenin, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eri olduğunu ifade eden Akkurt; "Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve fedakarlık mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir" diye konuştu.
Programın devamında adaylığı kaldırılan öğretmenler Türk bayrağına el basıp yemin etti. Programda, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan tarafından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ile çiçek verildi. Vali Özkan, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğrencilerin 'Öğretmen olmak istiyorum' isimli oratoryosunu sahnelediği program, okul öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik ve şiir dinletisi ile sona erdi.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama törenine; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!