Kahramankazan'da sokak hayvanlarına sıcak yuva

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazanda sokak hayvanlarına sıcak yuva
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 10:13

Kahramankazan'da sokak hayvanlarına sıcak yuva

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- KAHRAMANKAZAN Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, bu yıl içinde 54 sokak hayvanını sahiplendirdi, 56 hayvana kısırlaştırma işlemi, 707 hayvanın ise aşı ve tedavilerini yaptı.  2006 yılında faaliyete giren merkezde bugüne kadar ise 1509 sokak hayvanı sahiplendirilirken, 1978 sokak hayvanının kısırlaştırıldığı, 9.907 hayvanın ise aşı ve tedavilerinin yapıldığı belirtildi. .
Sokak hayvanları konusunda yaptığı çalışmalarla da fark yaratan Kahramankazan Belediyesi, sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon alanında dünyadaki emsalleriyle yarışan bir merkezi bünyesinde barındırıyor. Ameliyathane, yoğun bakım ünitesi ve diğer birimleriyle tam donanımlı olan merkezde, konusunda uzman veteriner ve uzmanlar görev yapıyor. Tüm bakım ve tedavi işlemlerinin yapıldığı polikliniklerin bulunduğu merkezde, kuduz ve karma başta olmak üzere tüm aşılar yapılıyor. Merkez ayrıca, ilçenin coğrafi yapısı gereği doğal yaşama da katkı sunuyor. Yaralanan ya da bakıma muhtaç halde bulunan yabani hayvanlar da merkezde özenle tedavi ediliyor. 
Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sokak hayvanlarına ve doğadaki yabani hayvanlara karşı duyarlı olmanın görevleri olduğunu belirterek, "Onlar bizim yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımız. Dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Onlara yeni bir yuva sunmak isteyen herkesi merkezimize bekliyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!