Kahramankazan'da muhtaç ailelere yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazanda muhtaç ailelere yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2017 13:20

Kahramankazan'da muhtaç ailelere yardım eli

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Kahramankazan ilçesinde belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere sosyal belediyecilik kapsamında yardım eli uzatılıyor. Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün eşi Meral Ertürk, belediye personeli ile ilçedeki ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret edip, içerisinde para yüklü olan 'Gıda Kart'lar veriliyor.

Ziyaretler kapsamında ailelerin tespit edilen istek ve ihtiyaçları, belediyece kurulan Sosyal Market aracılığı sayesinde karşılanıyor. Yardımlar kapsamında ailelere ilçedeki anlaşmalı marketlerden istedikleri malzemeleri alabilmeleri için içerisinde para yüklü'Gıda Kart' veriliyor. Aileler böylece istedikleri ürünleri satın alabiliyor. Gıda Kart'ın yanı sıra ihtiyaca göre, çocuk ve yetişkinlere kıyafet, ayakkabı ve ev eşyası yardımı da yapılıyor. Ayrıca çocuklu ailelere bebek bezi ve mama başta olmak üzere tüm yardımlar yapılıyor. Engelli ve hastası olan ailelere de yine hasta bezi ile hastaların bakımı sürecinde kullanılan aparat ve araç-gereç yardımında da bunuluyor.

Başkan Ertürk'ün eşi Meral Ertürk, "Bu bizim görevimiz. Kahramankazan'da 52 bin nüfuslu bir aileyiz. Bu ailenin hiçbir ferdini asla yalnız bırakmayız. Peygamber efendimizin 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' sözünü kendimize ilke olarak belirledik. Onun için komşumuz açken asla tok yatmayızö diye konuştu. Meral Ertürk, “O ailelere dokunduğumuzda onların gözlerindeki mutluluğu görmek en büyük kazancımız ve mutluluğumuz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!