Kahramankazan'da Felaket Kurtarma Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazanda Felaket Kurtarma Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2017 13:07

Kahramankazan'da Felaket Kurtarma Merkezi

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- KAHRAMANKAZAN Belediyesi, yangın, su baskını, savaş durumu, terör saldırısı gibi olası bir kriz durumunda, belediye hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için Felaket Kurtarma Merkezi (FKM) kurdu.

FKM kapsamında herhangi bir kriz durumunda belediye faaliyetlerinin devam ettirilebileceği bir yapı oluşturuldu. Belediye binasında bulunan sistem odasının, yangın, su baskını ve benzeri durumlar nedeniyle kullanılamaz hale gelebileceği göz önünde bulundurularak, uzak bir noktada FKM kuruldu. Ana hizmet binası ile FKM noktası arasındaki bağlantı kablosuz network vasıtasıyla sağlanıyor. Böylece hizmet binasında yapılan her işlem aynı anda FKM'deki sunuculara da kaydediliyor. Kurulumu yapılan Kablosuz network sayesinde, noktadan noktaya 200 mbit hız ile yedekleme yapılıyor.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, kurulan FKM ile belediye için hayati öneme sahip verilerin ve yazılımların korunması ve işlemlerine kesintisiz devam edebilmesi, hizmet sürekliliğinin sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Ertürk, 2FKM ile deprem, sel, yangın, elektrik şebeke sorunları, savaş durumu, terör saldırısı ve kişisel hatalar neticesinde çalışamaz hale gelebilecek sistemleri kurtarmayı hedefliyoruz. Vatandaşların her gün her saat belediye hizmetlerine erişmesini garanti altına almak zorundayız. Biz de bu doğrultuda acil bir durumda kamu sistemlerimizi ve dosyaları hızla kurtarmamızı sağlayan sanallaştırmaya özel bir yedekleme çözümünü devreye aldık" dedi.

YÜKSEK TEKNOLOJİ İLE DONATILDI

FKM'nin teknik yapısı hakkında da bilgi veren Başkan Ertürk, "FKM, su baskınlarından korunma, düzenli kablolama ve hava sirkülasyonunu sağlamak için yükseltilmiş zemin, 90 derece ısıya dayanaklı yanmaz kapı, parmak izli geçiş sistemi, FM 200 gazlı yangın söndürme sistemi, klimalı soğutma sistemi ile donatıldı. Cihazların elektrik kesintilerinden ve sorunlarından etkilenmemesi için de paralel yedekli kesintisiz güç kaynakları ve jeneratör ile korunmaktadır. Ayrıca ısı ve nem seviyesinin artması, su baskını gibi durumlarda alarm sistemi de kurulmuştur. Ayrıca, FKM kamera sistemiyle 24 saat izlenmektedir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!