Kahramankazan girişimci çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Kahramankazan girişimci çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 11:35

Kahramankazan girişimci çekiyor

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın hızlı gelişen 52 bin nüfuslu Kahramankazan'da ilçesinde 2017'nin ilk ayında 35 yeni işletmeye ruhsat verilirken, 4 binin üzerinde bulunan işletmesiyle girişimcilerin gözdesi olmayı sürdürdüğü belirtildi.

Kahramankazan'da ticari faaliyette bulunmak isteyen yeni işletmeler arasında market, pastane, lokanta, kuaför, büro, imalathane, atölye ve fabrika gibi yoğun istihdam alanı barındıran iş yerleri bulunuyor. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, göreve başladıkları 2004 yılından itibaren 1000'e yakın işletmeye ruhsat verdikleri, bu sayının 2017'inin ilk ayı itibarıyla 4 bin 2'ye yükseldiğini kaydetti. İlçede yapılan denetimler sırasında uyulması gereken koşulların da titizlikle incelendiği belirtildi. Başkan Ertürk, ilçede alt ve üst yapısı ve sosyal donatı alanları ile şeffaf ve saydamlıkla halkın belediyeyi yönettiği katılımcı bir yönetim anlayışını uygulamaya koyduklarını belirterek, şunları söyledi:

"13 yıllık süreç içerisinde Kazan, 81 vilayetten göç alan, olayların en az olduğu, sosyal barışın maksimum seviyede temin ve tesis edildiği bir bir ilçe haline geldi. Şuan köylerine dahi otobüs seferleri düzenlenen ve sosyal donatı olarak neredeyse bir eksiği kalmayan ilçe konumuna geldik. Yaptığımız hizmetlerle nüfusu milyona yaklaşan belediyelerle yarışırken, yapılan çalışmalar da ilçemize girişimcileri çekmeye devam ediyor. Daha çok üreten, istihdam sağlanan bir ilçe için çalışıyoruz".

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!