Kağıthaneli vatandaşların uykusuz 15 Temmuz nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Kağıthaneli vatandaşların uykusuz 15 Temmuz nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 09:35

Kağıthaneli vatandaşların uykusuz 15 Temmuz nöbeti

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) – KÂĞITHANELİ vatandaşlar tüm Türkiye ile birlikte 15 Temmuz şehitleri için nöbet tuttu. Kâğıthane Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş, 15 Temmuz’un yıldönümünde gece boyu dualar etti.

Kâğıthane Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Kağıthane şehitlerinin isimleri tek tek okunarak dua edildi. Vatandaşlar, gece saat 00:13’te ilk selanın okunmasıyla duygu dolu anlar yaşadı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Şehitler Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdikten sonra Kâğıthane Nöbetine katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Geçen yıl tam da bu gece karanlığı aydınlatmak için vatandaşlarımızla birlikteydik. Göğsümüzü terör örgütlerine siper ettik. Binlerce Kağıthaneliyle birlikte köprülere, havalimanlarına, meydanlara koştuk. 15 Temmuz bir milletin yeniden dirilişidir. İnşallah yarınlarımız daha aydınlık olacak. O gece gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“FETÖ, DİNİ KULLANARAK BU MİLLETE İHANET ETTİ”

Fethullahçı Terör Örgütü (FÖTÜ)’nün dini, kirli emellerine alet ederek halkın içine sızdığını ifade eden Mürsel Yavuz, “Bu insanların bu imanı, bu inancı olduktan sonra hiçbir hain bu memlekete ihanet edemez. Onlar ihanetinin karşılığını mutlaka bulacak. Din kisvesi altında hoca olarak kendini insanlara tanıtıp, bu milletin evlatlarına dini öğretmek yerine bu ülkeye ihanet etme fikrini kafalarına yerleştirmeye çalıştılar. Bu milletin zekatını, sadakasını, yardımlarını himmet adı altında alarak, bu millete topla tüfekle saldırarak en büyük ihaneti yaptı. Ama bu millet bu ihanete dur demesini bildi" diye konuştu.

“BAŞKA ÜLKELERDE YAŞAMAMAK İÇİN BAYRAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

15 Temmuz nöbetine katılan Fatma Özaydın, Türkiye’ye sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, “O an hiçbir şeyi düşünemiyorsunuz, eve dönüp dönemeyeceğinizi bile bilmiyorsunuz. Ölüme gidiyorsunuz. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Hepimiz onların sayesinde nefes alıyoruz. Akşamdan beri kendimi tutamıyorum. Boğazım düğümleniyor, nefes alamıyorum. Suriyeliler gibi başka ülkede yaşamak zorunda kalmamak için vatanımıza sahip çıkalım. Bu bayrağı bize atalarımız bıraktıysa ömrü billah buna sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Nöbete katılan bir diğer vatandaş Tuğba Tan “Ülkemizi bölmeye çalışan güçler ortadaydı ve bir kalkışma yapmaya çalıştılar. Ama biz buna engel olduk. Biz hep sokaklardaydık. Yine sokaklara çıkabiliriz ve buna hep engel oluruz. Şu an hala o anı yaşar gibi tüylerimiz diken diken oluyor. Heyecanlanıyoruz. Biz ülkemizin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullanırken, Ahmet Kaya, “O gün tankın üzerine yürüyen mermiye kafa tutan kenetlenmiş bir halkımız vardı. Vatan millet uğruna yapılmış bir mücadeleydi. Türk halkı bunu yıllardır yapıyor, terörle mücadele ediyoruz” dedi.

 (FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!