Kafana sıkacağım

Güncelleme Tarihi:

Kafana sıkacağım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 00:00

Tutuklu Varol Bülent Aral, tanıklara soru sormasına izin vermeyen Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayrettin Kısa’yla tartıştı.

İtirazını sürdürünce dışarı çıkarılan Aral, “Yere batsın adaletiniz, sahtekârlar. Bunların hesabı mutlaka sorulacak. Hayrettin Kısa senin kafana sıkacağım” diye bağırdı.
Haberin Devamı

MALATYA 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Zirve Yayınevi davasının, dün yapılan 52’nci duruşmasına, gizli tanıkların dinlenmesiyle başlandı. Tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral, tanıklara soru sormalarına izin verilmemesi nedeniyle Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa’yla tartıştı. Kısa’nın taleplerin savunmalar alındıktan sonra ele alınacağını belirtmesiyle itirazını sürdüren Aral, duruşma salonundan çıkarıldı. Jandarma tarafından dışarı çıkarılan Aral, “Yere batsın sizin adaletiniz, sahtekârlar. Bunların hesabı mutlaka sorulacak. Hayrettin Kısa senin kafana sıkacağım” diye bağırdı. Jandarma bu sırada Aral’ın ağzını elleriyle kapadı.
850 SAYFALIK SAVUNMAYA DEVAM
Duruşma nedeniyle Malatya Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Zirve Yayınevi’nde öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Suzanne Geske ve müdahil avukatları, duruşmayı izlemek üzere koruma eşliğinde adliyeye geldi. Duruşmada, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, 6 bölümden oluşan, 850 sayfalık savunmasını okumaya devam etti. Hakkındaki suçlamaları reddeden Abat, apolitik bir insan olduğunu ve “hayali bir örgüt senaryosu”yla 2 yıldır hapiste tutulduğunu söyledi. Tanık İlker Çınar’ın ifadelerinin, hukukçular tarafından “ayarlanmış” olduğunu öne süren Abat, şöyle konuştu: “Çınar, en son bana ‘hocam ben senin hakkını ödeyemem’ dedi. Bu dava uluslararası bir dava. Bir ilahiyatçının evini basıp, arşivine el koymak demokratik bir ülkede olabilecek bir şey mi? Polis korumasıyla dolaşan Çınar’ın 8 kez ifadesi alındı.”
13’Ü TUTUKLU  19 SANIK VAR
Malatya’da 18 Nisan 2007’de, Zirve Yayınevi’nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, boğazı kesilerek ve bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaya ilişkin açılan davada, 13’ü tutuklu 19 sanık yargılanıyor.               


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!