Kadınların yöresel ürün üretimi projesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Kadınların yöresel ürün üretimi projesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 10:32

Kadınların yöresel ürün üretimi projesi tanıtıldı

Haberin Devamı

TOKAT, (DHA)- BAŞÇİFTLİKLİLER Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından “Yöresel Ürünlere Kadın Eli Değdi, Aş Oldu, İş Oldu" isimli projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kent merkezde faaliyet gösteren bir kafede gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Başçiftlikliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Bolat davetliler katıldı. Proje kapsamında, Başçiftlik’ten Tokat il merkezine göç etmiş ve halen Tokat’ta yaşayan, yaşları 25 ile 60 arasında değişen 60 ev hanımına 4 ana başlık altında 13 farlı alanda eğitim verilecek. Bu kurslara katılacak olan 60 ev hanımı, elde edecekleri donanım sonrasında, yöresel ürünleri üretip satmaya ve aile ekonomilerine katkı sağlamaya başlayacak. Tanıtım toplantısında konuşan Vali Cevdet Can, Başçiftlikli kadınlardan yöresel ürünlerin satılıp pazarlanabileceği ortak bir işyeri açmalarını istedi. Vali Can, "Böyle bir yer Başçiftlikli hanımlara çok yakışır. Dernek başkanımız böyle bir proje hazırlasın, gerekli destekleri biz size veririz. Burada bir başlangıç yapmış olalım. Tokat'ın geleceğini biz tarımda görüyoruz. Tokat'ı da geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerin merkezi haline getireceğiz. İnşallah Başçiftlikli hanımlardan yöresel ve geleneksel ürünlerin perakende olarak satıldığı, tüketildiği, yendiği güzel bir lokanta istiyorum ve bekliyorum" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ise, "Tokat'ın Başçiftlik ilçesi rakımca yüksek olduğu için insanları çok zeki olur. En maharetli olanlarımız da bizim kadınlarımızdır. Başçiftlikliler tuttuklarını koparan, bir o kadar da cesur ve yürekli insanlardır. Projenin çok güzel sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyorum. Bu projenin şehrimize, bölgemiz ve ülkemize bereket getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Başçiftlikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Bolat ise konuşmasında, projenin genel amacının Tokat il merkezinde yaşayan Başçiftlikli kadınların yöresel ürünlerin üretimi, ambalajlanması ve pazarlanması konusunda yetiştirilmesi olduğunu ifade etti.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!