Kadınlar Günü’ne özel karikatür sergisi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Günü’ne özel karikatür sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 10:48

Kadınlar Günü’ne özel karikatür sergisi

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinde Şelale Soroptimist Kulübünün girişimi ve Dr. Prof. Halis Dokgöz’ün destekleri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapmasında, kadınları Konu alan karikatür sergisi açıldı.
TARSU AVM’deki karikatür sergisine Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve davetliler katıldı. Dr. Prof. Halis Dokgöz’ün girimleri ile Almanya, Belçika, Brezilya, Fransa, Norveç, İspanya, İtalya, KKTC, Kolombiya ve Türkiye’den saygın 14 karikatürist’in ‘Kadın’ konusunu irdeleyen çalışmalarının yer aldığı sergi beğeni toplarken, eserler bir kitapta toplandı.
Serginin açılında Konuşan Kulübü Başkanı Aydan Dirik, "Dünyanın pek çok yanından gelen karikatürlerinin ortak paydasının kadının her yerde benzer sorunlar yaşadığı ve çözümünün de evrensel olduğu gerçeğini ortaya koymasıdır. Bu çalışama ile hem uluslar arası nitelikteki çizerlerin kadınlar ve toplumun değişik kesimleriyle tanışmasını sağlamak, hem de karikatürün vurucu gücüyle farkındalık ve aydınlatma görevi yerine getirmeye çalıştık" dedi.
Kadına verilen değer ve önemin sadece bir güne sığdırılmaması gerektiğini ifade eden Başkan Can, "Bu etkinliğe özellikle eşim Aynur Can ile birlikte geldim. Çünkü kadınlarımız bizim her şeyimizdir. Onlara yaşamları boyunca kolaylık sağlamak ve yanlarında durmak her erkeğin görevidir" diye konuştu.
Cumhuriyet Başsavcısı Kılıç ise kadınlar bu sergide olduğu gibi yaşamın her alanında var olması gerektiğini kaydederek, kadınları başarılı çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.
Konuşmaların ardından Kadın temalı Karikatür sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Karikatürlerin çeşitli aralıklarla kırsal bölgede bulunan köy ve yerleşim yerlerinde sergileneceği bildirildi.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!