Kadınlar Gazze ablukasını kırmaya kararlı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Gazze ablukasını kırmaya kararlı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 09:46

Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun sadece kadınlardan oluşan 4'üncü filosu, bugün tek bir tekneyle ablukayı kırmayı deneyecek.

Haberin Devamı

Gazze ablukasını delmek için yola çıkan ve sadece kadın aktivistlerin bulunduğu Zaytouna adlı teknenin bugün Gazze Şeridi sularına ulaşması bekleniyor.

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun internet sayfasında yer alan haritada, teknenin önceki gün Mısır'ın Port Said Limanı açıklarında olduğu ve dün Gazze'ye yaklaştığı bilgisine yer verildi. Koalisyonun Twitter hesabında da Zaytouna'ın bugün Gazze sularına ulaşacağı belirtildi. Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından, İsrail ordusunun olası müdahalesine karşı kendileriyle dayanışma içinde olunması çağrısında bulunuldu. 

Grubun sözcüsü Claude Leotic 15 kadın olarak yola çıktıklarını ve ablukayı kırmayı amaçladıklarını söyledi. Teknede bulunan kadınlar arasında 1976 yılında Nobel Barış Ödülü'nü alan İrlandalı barış aktivisti Mairead Corrigan Maguire da bulunuyor.

Haberin Devamı

İSRAİL ORDUSU MÜDAHALE HAZIRLIĞINDA

Öte yandan İsrail'in Maariv gazetesi, İsrail donanmasının, "Zaytouna gemisinin Gazze'ye ulaşmasına izin vermeyeceğini" yazdı. Gazete, ismini açıklamadığı İsrailli yetkilere dayandırdığı haberinde, "Özgürlük Filosu'nun daha önceki filolar gibi donanma tarafından durdurularak Aşdot Limanı'na çekileceğini" ileri sürdü. 

Gazze ablukasını delmek için 14 Eylül'de İspanya'dan yola çıkan Zaytouna gemisinde sadece kadınlar bulunuyor. Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!