Kadınlar Cahide Sonku'yu andı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Cahide Sonkuyu andı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 10:53

Kadınlar Cahide Sonku'yu andı

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, 'Cahide Sonku' müzikali sahnelendi.
İzmirli kadınlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' kapsamında çeşitli etkinliklerle her türlü şiddete 'Hayır' dedi. Kadınlar gökyüzüne 'özgürlük' balonları uçurdu; dans gösterilerine eşlik etti, yürüyüş gerçekleştirip, isyan duvarına yüreklerden gelenleri yazdı ve "Şiddete inat, yaşasın hayat" diyerek kadın cinayetlerine, kadına şiddetin her türüne ve çocuk gelinlere dur dedi. Etkinlikler kapsamındaki Cahide Sonku müzikali de büyük ilgi gördü. Gökhan Eraslan'ın yazdığı, Kemal Başar'ın yönetmenliğini yaptığı müzikalde, sanat ve özel yaşamı ile bir döneme damga vurmuş efsane sinema ve tiyatro oyuncusu, aynı zamanda film yönetmeni olan Cahide Sonku'nun dramatik yaşam öyküsü sahneye taşındı. Cahide Sonku'yu tiyatro oyuncusu Gizem Yağız canlandırdı.
Müzikalin sonunda sanatçıya teşekkür çiçeği takdim eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, savaş ve şiddetten uzak, mutlu ve umutlu yarınlar diledi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!