Kadınlar Ata'nın sevdiği şarkı ve türküleri söyledi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Atanın sevdiği şarkı ve türküleri söyledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 12:27

Kadınlar Ata'nın sevdiği şarkı ve türküleri söyledi

Haberin Devamı

İZMİR Kadın Kuruluşları Birliği'nin 'İzmirli Kadınlar Ata'sı için söylüyor' adlı konseri İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Serenad Kültür ve sanat Derneği Başkanı Şef Engin Koyuncu yönetimindeki Ata Korosu, Serap Koca'nın derlediği şarkı ve türkü öyküleri eşliğinde Ata'nın sevdiği türkü ve şarkıları seslendirdi ve izleyenlerden tam not aldı. Vardar Ovası, Bülbülüm Altın Kafeste, Yemen Türküsü, Kırmızı Gülün Alı Var, Yanık Ömer, Çanakkale İçinde, Çalın Davulları gibi çok sayıda şarkı ve türküyü seslendiren koroya, salonu dolduran çok sayıda kişi eşlik etti. Sanatçı Derya Öğünç de konsere şarkılarıyla renk kattı. Konseri Türkiye'nin ilk ortodontisti Ayşe Mayda, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği üyeleri ve davetliler ellerinde Türk Bayrakları ile izledi. Vals ve zeybek gösterileri konsere renk kattı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Dönem Başkanı Tülin Eraslan, İzmir'in 36 Kadın Derneği tarafından oluşturulan koronun Şef Rengin Koyuncu yönetiminde gerçekleştirdikleri 8 çalışma sonrası Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerle O'nu anmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tülin Eraslan, "İzmirli kadınlar, Ata'sı için söylüyor adı altında kurulan koro, kadın hakları mücadelesinde önderlik eden Ata'larına olan borçlarını bu şekilde anarak, kısmen de olsa ödemek istemektedir. Kadın statüsünü her alanda korumak için mücadeleyi bırakmadan yolumuza devam etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Eraslan, konser sonunda etkinliğe emeği geçenlere çiçek ve plaket vererek teşekkür etti.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!