Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele semineri verildi

Güncelleme Tarihi:

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele semineri verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 18:22

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele semineri verildi

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik olarak "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu bilgilendirme Semineri düzenlendi. 

Altunhisar Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen seminere Altunhisar ilçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Muhammed Ali Garip ile Köy ve Mahalle Muhtarları katıldılar.

Kadına yönelik şiddetin toplumun kanayan bir yarası olmaya devam ettiğini belirten Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, “Demek ki toplumda bu yönde yaralar var, sıkıntılar var ki bu tür çalışmalar, semanerler halen yapılıyor. Bu çalışmaların titizlikle yürütülmesi önemlidir. Bu gün bile basın yayın organlarında şiddet haberlerine sıkça rastlıyoruz. İnsanlık aleminde zaten kanunlar ve yönetmeliklerde kadın-erkek hak ve hukukları yasalarla garanti altına alınmış durumda. Fakat inanç gereği zaten kadınlar özel yaratılmışlardır. Her biri birer anne vazifesi yürütmektedir. Dolayısıyla bu yüzden ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ ifadesi kullanılmıştır. Müslüman olarak da bu artımız var. Müslüman toplumunda bile bu konular bu gün de konuşuluyorsa bu bizi üzüyor. Umut ediyoruz ki bu konular gündemde kalkar. Bu yönde bir proje yapılmış, çözüm önerileri boyutunda bir çalışma yapılıyor. Umarım amacına ulaşır. Her kesin bu çalışmaya destek vermesi, sahip çıkmasını istiyoruz ki amacına ulaşabilsin”dedi.

İlçe Kaymakamı Ercan Kayabaşı'nın açılış konuşması ile başlayan programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerince Köy ve Mahalle Muhtarına "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu bilgilendirme semineri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!