Kadına Şiddeti Önleme Ve İzleme Merkezi İçin Onay Çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kadına Şiddeti Önleme Ve İzleme Merkezi İçin Onay Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 09:21

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ İZLEME VE ÖNLEME MERKEZLERİNDEN BİR TANESİ DE DÜZCE AİLE VE SOSOYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞİMİ VE VALİ ALİ FİDAN'IN ONAYI İLE DÜZCE'DE AÇILACAK

Kadına yönelik şiddeti önlemek için yapılan çalışmalar bütün hızıyla devam ederken, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bu konuda bir adım daha attı. Kadına yönelik şiddetin önlemesi ve önlemler alınması için Kadına yönelik şiddeti İzleme ve önleme merkezi hayata geçiyor.
Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve cinayet her gün artarak devam ederken, bakanlıklarda buna yönelik olarak çalışmalarına hızla devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için devletin birçok kurumu hem yaptıkları projelerle hem de kurulan yeni birimleriyle kadına yönelik şiddeti bitirmek için uğraş veriyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bazı illerde oluşturduğu Kadına Yönelik Şiddeti İzleme ve Önleme Merkezi kurarak önlemler alacak.
Şiddete karşı sıfır tolerans anlayışı ile hazırlanan ve 20 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kadınların ekonomik, psikolojik, hukuki ve sosyal olarak güçlendirilmesi için Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri açıldı. Türkiye’nin bazı illerinde açılan merkezlerde 7 gün 24 saat hizmet veriliyor. Düzce’de de açılması için planlama çalışması yapılan merkeze Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı düzeyinde onay verilirken, Düzce Valisi Ali Fidan’da merkez ile özel olarak ilgilendiği öğrenildi. Bu kapsamda Düzce Kadına Yönelik Şiddeti İzleme ve Önleme Merkezi’nde psikoloğunda bulunduğu 6 kişilik bir kadro hizmet verecek ve Düzce Emniyet Müdürlüğü Şiddeti Önleme Birimi ile koordineli çalışacak. ALO 183 şiddet hattı, ilk kabul birimi, psiko-sosyal, sağlık, güvenlik - koruma, hukuk, kadın konuk evleri, eğitim ve merkezi danışma gibi birimlerin bulunacağı merkezde şiddete uğramış veya uğrama riski bulunan kadınlar için her türlü destek verilebilecek.
Bu merkezin kurulması ile birlikte kadına yönelik şiddette Türkiye’nin üst sıralarında yer alan Düzce’de çalışmalar ve kadına yönelik Şiddetin önlenebilmesi için etkin çalıma içine girilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!